
Maple-Walnut Cookies
oppskrift på deilige maple-walnut cookies med rike smaker av lønnesirup og valnøtter. perfekt som snacks eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopper hvetemel
- 2. ½ teskje natron
- 3. ¼ teskje salt
- 4. 1 stang usaltet smør, romtemperert
- 5. ⅔ kopp mørkebrunt sukker, pakket
- 6. ½ kopp 100 % lønnesirup
- 7. 1 stort egg
- 8. ½ teskje ren vaniljeekstrakt
- 9. ¼ teskje lønnesirupekstrakt
- 10. Kokkespray
- 11. ½ kopp turbinadosukker
- 12. ½ kopp valnøtt-halvdeler
Fremgangsmåte
- 11. Visp melet, natron og salt i en middels stor bolle. Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en mikser på middels-høy hastighet til det er luftig, ca. 3 minutter. Rør inn lønnesirup, egg, vanilje og lønnesirupekstrakt. (Blandingen kan se ut som den skiller seg.) Reduser mikserens hastighet til middels-lav; tilsett melet og rør til det er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet til deigen ikke lenger er klissete, ca. 30 minutter (den vil fortsatt være myk).
- 22. Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 175 °C. Smør to bakeplater med bake spray. Ha turbinadosukker i en flat skål. Rull teskjeer av deigen til 2,5 cm store kuler, og rull dem deretter i turbinadosukkeret. Trykk en halv valnøtt inn i midten av hver kjeks og legg dem med 5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene.
- 33. Stek, veksle på plassene underveis, til kantene av kjeksene er faste, men midten fortsatt er myk, i 12 til 14 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter på bakeplatene, før de flyttes over på rister for å avkjøle helt.
- 44. Fotograf: Levi Brown