Mandlermakroner

Mandlermakroner

Lær hvordan du lager perfekte almond macaroons med vår enkle oppskrift. Et søtt og sprøtt bakverk som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hele mandler (helst skoldede)
  • 2. 2/3 kopp sukker
  • 3. 1 stor eggehvite
  • 4. 1/4 teskje mandelessens
  • 5. melis til å støve over
  • 6. omtrent 16 hele mandler

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og smør en bakeplate lett.
  2. 22. I en food processor pulsér 1 kopp mandler med granulert sukker til det er finmalt.
  3. 33. Tilsett eggehvite, mandelessens og en klype salt, og pulsér til det er godt blandet.
  4. 44. Rull blandingen til 16 baller, ca. 2,5 cm i diameter, og legg dem med ca. 5 cm mellomrom på bakeplaten.
  5. 55. Flate ut ballene litt og dryss lett med melis.
  6. 66. Trykk forsiktig inn én mandel i hver kake.
  7. 77. Stek makronene midt i ovnen i 10 minutter, eller til de er lett gyldne.
  8. 88. Overfør makronene til en rist og avkjøl helt.
  9. 99. Oppbevar makronene i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 4 dager.