
Mandlermakroner
Lær hvordan du lager perfekte almond macaroons med vår enkle oppskrift. Et søtt og sprøtt bakverk som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hele mandler (helst skoldede)
- 2. 2/3 kopp sukker
- 3. 1 stor eggehvite
- 4. 1/4 teskje mandelessens
- 5. melis til å støve over
- 6. omtrent 16 hele mandler
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og smør en bakeplate lett.
- 22. I en food processor pulsér 1 kopp mandler med granulert sukker til det er finmalt.
- 33. Tilsett eggehvite, mandelessens og en klype salt, og pulsér til det er godt blandet.
- 44. Rull blandingen til 16 baller, ca. 2,5 cm i diameter, og legg dem med ca. 5 cm mellomrom på bakeplaten.
- 55. Flate ut ballene litt og dryss lett med melis.
- 66. Trykk forsiktig inn én mandel i hver kake.
- 77. Stek makronene midt i ovnen i 10 minutter, eller til de er lett gyldne.
- 88. Overfør makronene til en rist og avkjøl helt.
- 99. Oppbevar makronene i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 4 dager.