
Finske halvmåner
oppskrift på finske krekser, sprø og søte småkaker som er perfekte til kaffe eller som snacks. enkelt å lage og fulle av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
- 2. 2 spiseskjeer sukker
- 3. 1/2 teskje salt, pluss en liten klype
- 4. 1/4 teskje bakepulver
- 5. 1/4 kopp kald vegetabilsk fett (for eksempel margarin eller kortfett)
- 6. 6 spiseskjeer kald usaltet smør, i terninger
- 7. 1 teskje fersk sitronsaft
- 8. Rikelig med 3/4 kopp blandet tørket frukt (epler, aprikoser og kirsebær)
- 9. 2 spiseskjeer honning
- 10. 1/2 teskje malt kanel
- 11. 1 stort egg, lett pisket
- 12. Grovt sukker, til strøing
Fremgangsmåte
- 11. Puls mel, granulert sukker, 1/2 teskje salt og bakepulver i en food processor. Tilsett smør og 4 spiseskjeer smør; puls til det dannes er små erterstore biter. Tilsett sitronsaft og 5 spiseskjeer iskaldt vann; puls for å blande. Gradvis puls inn 1 mer spiseskje vann til deigen henger sammen. Hell deigen ut på et stykke plastfolie; form til en disk. Pakk inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time.
- 22. Bland tørket frukt, de resterende 2 spiseskjeene smør og 1/3 kopp vann i en mikrobølgesikker bolle. Dekk til og varm i mikrobølgeovn til det er mykt, ca. 3 minutter. La stå i 10 minutter, deretter overfør frukt og væske til en food processor. Tilsett honning, kanel og en klype salt; puls til det blir til en pasta.
- 33. Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen; forvarm til 375 grader Fahrenheit. Legg to bakeplater med bakepapir. Kjevle ut deigen på en melet overflate til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut sirkler med en 7,5 cm kakeutstikker. Rull sammen restene og stikk ut flere sirkler.
- 44. Legg 1 teskje fyll på hver sirkel; pensle kantene med det sammenpiskede egget. Brett deigen over fyllet og trykk kantene sammen for å forsegle; overfør til bakeplatene. Pensle med mer eggeblanding og dryss over grovt sukker; lag snitt i toppene. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter.
- 55. Stek, og bytt plass på platene halvveis, til kokiene er gyldne, ca. 25 minutter. La avkjøle helt på bakeplatene.
- 66. Fotograf: Ryan Dausch