Finske halvmåner

Finske halvmåner

oppskrift på finske krekser, sprø og søte småkaker som er perfekte til kaffe eller som snacks. enkelt å lage og fulle av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/2 teskje salt, pluss en liten klype
  • 4. 1/4 teskje bakepulver
  • 5. 1/4 kopp kald vegetabilsk fett (for eksempel margarin eller kortfett)
  • 6. 6 spiseskjeer kald usaltet smør, i terninger
  • 7. 1 teskje fersk sitronsaft
  • 8. Rikelig med 3/4 kopp blandet tørket frukt (epler, aprikoser og kirsebær)
  • 9. 2 spiseskjeer honning
  • 10. 1/2 teskje malt kanel
  • 11. 1 stort egg, lett pisket
  • 12. Grovt sukker, til strøing

Fremgangsmåte

  1. 11. Puls mel, granulert sukker, 1/2 teskje salt og bakepulver i en food processor. Tilsett smør og 4 spiseskjeer smør; puls til det dannes er små erterstore biter. Tilsett sitronsaft og 5 spiseskjeer iskaldt vann; puls for å blande. Gradvis puls inn 1 mer spiseskje vann til deigen henger sammen. Hell deigen ut på et stykke plastfolie; form til en disk. Pakk inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time.
  2. 22. Bland tørket frukt, de resterende 2 spiseskjeene smør og 1/3 kopp vann i en mikrobølgesikker bolle. Dekk til og varm i mikrobølgeovn til det er mykt, ca. 3 minutter. La stå i 10 minutter, deretter overfør frukt og væske til en food processor. Tilsett honning, kanel og en klype salt; puls til det blir til en pasta.
  3. 33. Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen; forvarm til 375 grader Fahrenheit. Legg to bakeplater med bakepapir. Kjevle ut deigen på en melet overflate til den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut sirkler med en 7,5 cm kakeutstikker. Rull sammen restene og stikk ut flere sirkler.
  4. 44. Legg 1 teskje fyll på hver sirkel; pensle kantene med det sammenpiskede egget. Brett deigen over fyllet og trykk kantene sammen for å forsegle; overfør til bakeplatene. Pensle med mer eggeblanding og dryss over grovt sukker; lag snitt i toppene. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter.
  5. 55. Stek, og bytt plass på platene halvveis, til kokiene er gyldne, ca. 25 minutter. La avkjøle helt på bakeplatene.
  6. 66. Fotograf: Ryan Dausch