Honning- og rosmarinsøtpoteter

Honning- og rosmarinsøtpoteter

Lær hvordan du lager deilige søtpoteter med honning og rosmarin. En enkel og smakfull rett som passer perfekt som tilbehør eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 kopp honning
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 store søtpoteter, skrellet og kuttet i 1-tommers terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett.
  2. 2Bland sammen olivenolje, honning, rosmarin, salt og pepper i en stor bolle, og vend søtpotetterningene i blandingen slik at de blir dekket. Bruk en hullsleiv for å ta opp søtpotetterningene, og legg dem i ett lag på det forberedte stekebrettet.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til de er møre, ca. 45 minutter. Skru opp ovnstemperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) og stek videre til de er godt brunet, i ytterligere 15 minutter.