
Funky Enchilada-grateng
oppskrift på funky enchilada casserole, en smakfull og enkel rett perfekt for hverdagen. lær hvordan du lager denne deilige retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 450 g skinn- og benfri kyllingbryst, i terninger
- 1 ss malt spisskummen, eller etter smak
- 1 ss tørket meksikansk eller tacokrydder
- En klype cayennepepper
- 1 middels stor løk, hakket
- 5 fedd hvitløk, hakket
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 1 gul paprika, renset og hakket
- 1 oransje paprika, renset og hakket
- 1 boks (ca. 440 g) svarte bønner, skylt og avrent
- 1 boks (ca. 425 g) kidneybønner, skylt og avrent
- 1 pose (ca. 280 g) frosne maiskorn
- 12 maistortillas (ca. 15 cm i diameter)
- 1/2 bunt fersk koriander, hakket
- 2 kopper revet pepperjack-ost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingen og krydre med spisskummen, mexicansk krydder og cayennepepper. Rør inn løk og hvitløk og kok til kyllingen er brunet, ca. 5 minutter. Tilsett røde, gule og orange paprika; kok og rør i ytterligere 5 minutter, deretter bland inn svarte bønner, kidneybønner og mais. Fjern fra varmen.
- 3Legg et lag med mais tortillas i bunnen og langs sidene av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Hell i stekepanneblandingen, og topp med koriander og pepperjack-ost.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 25 til 30 minutter, til osten begynner å bli brun på toppen. La stå i 10 minutter før servering, gjerne med dine favoritt-mexicanske tilbehør.