
Kylling med sopp, prosciutto og fløtesaus
En deilig oppskrift på kylling med sopp, parmaskinke og kremsaus. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet
- 6 kyllinglår
- salt og pepper etter smak
- 6 skiver prosciutto (tynt skåret)
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk, delt
- 1 kopp skivede ferske sopp
- 1/4 kopp tørr hvitvin (valgfritt)
- 1 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Hell smør i en ildfast form. Krydre kyllingen med salt, pepper og 1 ss hvitløk. Pakk kyllinglårene inn i prosciutto, og legg dem i den ildfaste formen. Strø sopp og resten av hvitløken over kyllingen.
- 3Stek i en forvarmet ovn til saften er klar, omtrent 1 time. Ta kyllingen ut av ovnen og legg den på et fat, dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm.
- 4Hell stekesjyen fra formen over i en stekepanne som står på middels-lav varme. Visp inn vin og rømme, og kok opp til det er gjennomvarmt, ca. 5–7 minutter. Hell sausen over kyllingen, og server.