Kylling med sopp, prosciutto og fløtesaus

Kylling med sopp, prosciutto og fløtesaus

En deilig oppskrift på kylling med sopp, parmaskinke og kremsaus. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet
  • 6 kyllinglår
  • salt og pepper etter smak
  • 6 skiver prosciutto (tynt skåret)
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk, delt
  • 1 kopp skivede ferske sopp
  • 1/4 kopp tørr hvitvin (valgfritt)
  • 1 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Hell smør i en ildfast form. Krydre kyllingen med salt, pepper og 1 ss hvitløk. Pakk kyllinglårene inn i prosciutto, og legg dem i den ildfaste formen. Strø sopp og resten av hvitløken over kyllingen.
  3. 3Stek i en forvarmet ovn til saften er klar, omtrent 1 time. Ta kyllingen ut av ovnen og legg den på et fat, dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm.
  4. 4Hell stekesjyen fra formen over i en stekepanne som står på middels-lav varme. Visp inn vin og rømme, og kok opp til det er gjennomvarmt, ca. 5–7 minutter. Hell sausen over kyllingen, og server.