Louisiana sjømat-gumbo

Louisiana sjømat-gumbo

Lær hvordan du lager en smakfull louisiana seafood gumbo med ferske sjømatingredienser. Perfekt for en autentisk sørstatsmiddag, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 1 ½ middels store løk, grovhakket
  • 1 kopp selleri, kuttet på tvers i 1/3, bruk kun den midterste tredjedelen, og grovhakket
  • 8 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ grønn paprika, grovhakket
  • 6 kopper stekt okra, skåret i ¼-tommers skiver og stekt i ca. 10 minutter i en bakepanne
  • Roux, oppskrift følger
  • 6 tomater, grovhakket
  • Kraft, oppskrift følger
  • 1 pund reveskall, reservert til kraft
  • 2 eller 3 krabber, renset og skåret i biter
  • Sitronbåter
  • Hakket grønn løk
  • Serveringsforslag: med ris eller som suppe
  • ½ kopp mel
  • Olivenolje
  • 9 kopper vann
  • Reveskall
  • 1 stilk selleri
  • ½ sitron
  • 1 laurbærblad
  • 3 basilikablad
  • Creol-krydder (anbefalt: en dash)
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en stor, tykkbunnet kjele med olje og kok løken til den er gjennomsiktig. Tilsett selleri, hvitløk, paprika og okra. Rør inn roux og bland godt for å ta opp all overflødig olje i kjelen.
  2. 2Deretter tilsetter du tomatene og lar blandingen koke opp. Når den har kokt opp, sil kraften og tilsett den i kjelen, og rør godt for å unngå klumper. Dekk til med lokk, la det koke opp og kok i 20 minutter. Rens rekene og stek dem i en egen panne for å bli kvitt overflødig fuktighet. Når de har blitt rosa, tilsett rekene og krabben i gumboen. Kok i 10 minutter. Til slutt legger du i sitronskiver og hakket grønn løk.
  3. 3Bland ingrediensene i en egen panne. Brun på middels høy varme til det blir lyst brunt.
  4. 4Bland ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp og la det småkoke i 1 time.