Louisiana sjømat-gumbo
Lær hvordan du lager en smakfull louisiana seafood gumbo med ferske sjømatingredienser. Perfekt for en autentisk sørstatsmiddag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Olivenolje til steking
- 1 ½ middels store løk, grovhakket
- 1 kopp selleri, kuttet på tvers i 1/3, bruk kun den midterste tredjedelen, og grovhakket
- 8 hvitløksfedd, finhakket
- ½ grønn paprika, grovhakket
- 6 kopper stekt okra, skåret i ¼-tommers skiver og stekt i ca. 10 minutter i en bakepanne
- Roux, oppskrift følger
- 6 tomater, grovhakket
- Kraft, oppskrift følger
- 1 pund reveskall, reservert til kraft
- 2 eller 3 krabber, renset og skåret i biter
- Sitronbåter
- Hakket grønn løk
- Serveringsforslag: med ris eller som suppe
- ½ kopp mel
- Olivenolje
- 9 kopper vann
- Reveskall
- 1 stilk selleri
- ½ sitron
- 1 laurbærblad
- 3 basilikablad
- Creol-krydder (anbefalt: en dash)
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Smør en stor, tykkbunnet kjele med olje og kok løken til den er gjennomsiktig. Tilsett selleri, hvitløk, paprika og okra. Rør inn roux og bland godt for å ta opp all overflødig olje i kjelen.
- 2Deretter tilsetter du tomatene og lar blandingen koke opp. Når den har kokt opp, sil kraften og tilsett den i kjelen, og rør godt for å unngå klumper. Dekk til med lokk, la det koke opp og kok i 20 minutter. Rens rekene og stek dem i en egen panne for å bli kvitt overflødig fuktighet. Når de har blitt rosa, tilsett rekene og krabben i gumboen. Kok i 10 minutter. Til slutt legger du i sitronskiver og hakket grønn løk.
- 3Bland ingrediensene i en egen panne. Brun på middels høy varme til det blir lyst brunt.
- 4Bland ingrediensene i en stor, tykkbunnet kjele. Kok opp og la det småkoke i 1 time.