Persillepoteter med safran
oppskrift på smakfulle persillepoteter med safran, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund små røde poteter (helst 1 1/2 tomme i diameter; 20 til 24), skrellet
- 2. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 3. En liten klype safrantråder, smuldret
- 4. 1 spiseskje finhakket persille
Fremgangsmåte
- 11. Dampkok potetene i en damkorg, dekket, over kokende vann til de er møre, 18 til 20 minutter. Smelt smør med safran i en middels stor stekepanne over middels varme til det skummer, tilsett deretter potetene, persille, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper. Kok, mens du rister i pannen for å dekke potetene godt, til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt.
- 22. Dampkok potetene i en damkorg, dekket, over kokende vann til de er møre, 18 til 20 minutter.
- 33. Smelt smør med safran i en middels stor stekepanne over middels varme til det skummer, tilsett deretter potetene, persille, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper. Kok, mens du rister i pannen for å dekke potetene godt, til de er gjennomvarme, ca. 1 minutt.