Skillet med neper og poteter med bacon
lær hvordan du lager en deilig og enkel rett med skillet av turnips og poteter toppet med sprøstekt bacon. perfekt til hverdag og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje rødvinseddik
- 2. 1 spiseskje sukker
- 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4. 225 gram tykke skiver bacon, kuttet på tvers i 2,5 cm biter
- 5. 1 middels stor løk, tynnsnittet
- 6. 4 store hvitløksfedd, skrellet og knust
- 7. 680 gram neper, skrellet og kuttet i 2,5 cm biter
- 8. 680 gram hvitpoteter med skall, skrellet og kuttet i 2,5 cm biter
- 9. 1 teskje grovt havsalt
- 10. 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Bland 1/4 kopp vann, eddik og sukker i en liten bolle. Bland olje og bacon i en stor, tykk stekepanne; stek over middels høy varme til fettet er smeltet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett løk og hvitløk; stek til løken er gyllen, omtrent 5 minutter. Tilsett neper og poteter; dryss over 1 teskje havsalt og vend det sammen i 5 minutter. Skru ned varmen til middels lav, dekk til, og kok til grønnsakene er nesten møre, mens du rører og vender på grønnsakene av og til, ca. 15 minutter. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen. Hell eddikblandingen i det tomme området. Vend grønnsakene med eddikblandingen. Fordel grønnsakene i et jevnt lag i pannen; kok til de er gyldne og litt sprø på bunnen, ca. 4 minutter. Vend grønnsakene over, fordel i et jevnt lag og kok til de er brune og litt sprø på bunnen, ca. 4 minutter. Fortsett å vende, fordele og koke grønnsakene til de er møre, gylne og sprø rundt kantene, ytterligere 7 til 8 minutter. Krydre med mer havsalt og svart pepper. Overfør til en bolle. Strø over persille.
- 42. Bland 1/4 kopp vann, eddik og sukker i en liten bolle. Bland olje og bacon i en stor, tykk stekepanne; stek over middels høy varme til fettet er smeltet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett løk og hvitløk; stek til løken er gyllen, omtrent 5 minutter. Tilsett neper og poteter; dryss over 1 teskje havsalt og vend det sammen i 5 minutter. Skru ned varmen til middels lav, dekk til, og kok til grønnsakene er nesten møre, mens du rører og vender på grønnsakene av og til, ca. 15 minutter.
- 53. Skyv grønnsakene til den ene siden av pannen. Hell eddikblandingen i det tomme området. Vend grønnsakene med eddikblandingen. Fordel grønnsakene i et jevnt lag i pannen; kok til de er gyldne og litt sprø på bunnen, ca. 4 minutter. Vend grønnsakene over, fordel i et jevnt lag og kok til de er brune og litt sprø på bunnen, ca. 4 minutter. Fortsett å vende, fordele og koke grønnsakene til de er møre, gylne og sprø rundt kantene, ytterligere 7 til 8 minutter. Krydre med mer havsalt og svart pepper. Overfør til en bolle. Strø over persille.