
Fersken- og brunsukkeris med is
lag deilig peach and brown sugar ice cream hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt for sommerdager og varmende dessert. prøv nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 pund veldig modne fersken (omtrent 4), kjernet og hakket
- 2 spiseskjeer sukker
- 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
- 3 store eggeplommer
- 1 stort helt egg
- 1 1/2 kopper halvhavt og helmelk
- 1/4 teskje kanel
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 2 spiseskjeer fersken-schnapps eller ferskenlikør
Fremgangsmåte
- 1I en kjele kombinerer du fersken, sukker og 1/4 kopp vann, og lar blandingen småkoke under omrøring av og til i 15 til 20 minutter, eller til ferskenene er myke. Mos blandingen i en food processor eller blender, press puréen gjennom en fin sil over en bolle, og la den avkjøle. I en ren panne, kok opp den brune sukkeret med 1/4 kopp vann på moderat lav varme, og rør til sukkeret er oppløst. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk eggeplommene og hele egg til de er skummende. Rør inn den brune sukkersirupen, og pisk blandingen til den er tykk og blek. Rør inn fløte, som er varmet opp, hell blandingen i pannen, og kok opp under omrøring med en tresleiv til 85°C (175°F) på et sukkertermometer. Sil eggekremen gjennom en fin sil over en annen stor bolle, la den avkjøle, og rør inn ferskepuréen, kanelen, muskatnøtten og fersknespressoen. Frys blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.