Hello Fresh Mobile Banner
Udon-nudler med kylling, skalldyr og grønnsaker

Udon-nudler med kylling, skalldyr og grønnsaker

Lær hvordan du lager deilige udon nudler med kylling, skalldyr og friske grønnsaker. En smakfull og sunn rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp gulrøtter, tynne skiver
  • 1 kopp snøerter, delt i to på tvers
  • 5 napa-kålblader, kuttet på tvers i 1-tommers brede strimler
  • 4 unser (ca. 2 kopper pakket) spinat, grove stilker fjernet og bladene kuttet på tvers i 1-tommers brede strimler
  • 8 unser tørre udon-nudler
  • 6 kopper dashi
  • 1/2 kopp lys soyasaus
  • 1/4 kopp mirin (japansk søt risvin)
  • 8 unser benfrie, skinnløse kyllinglår, kuttet i bitestore biter
  • 1 unser (ca. 4) ferske shiitakesopp, stilkene fjernet
  • 8 småkamskjell (littleneck clams), vasket
  • 4 unser (ca. 12) små reker, skrellet, renset og smørbrød
  • 2 vårløk (hvite og grønne deler), kuttet på tvers i 2-tommers biter og julienned

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann i en stor kjele over høy varme. Ha en stor bolle med isvann klar. Tilsett gulrøtter, snøpeas, kål og spinat i det kokende vannet og blancher til de er sprøtt møre, ca. 30 sekunder. Bruk en hullsleiv til å overføre grønnsakene til isvannet for å stoppe kokeprosessen (reserver kokevannet), og overfør deretter til en sil for å renne av. Sett til side. Kok nudler i det samme vannet til de er akkurat møre, følg pakkeinstruksjonene. Sil av og overfør til fire oppvarmede boller. I en middels stor kjele, over moderat høy varme, bland dashi, soyasaus og mirin. Kok opp, og tilsett kylling, sopp, blåskjell og reker. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, soppen er myk, blåskjellene har åpnet seg, og rekene er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. (Kast eventuelle uåpnede blåskjell.) Fordel grønnsakene over nudlene i bollene, og øs deretter den varme buljongen med kylling, sopp, blåskjell og reker over. Server umiddelbart.
  2. 2Kok opp vann i en stor kjele over høy varme. Ha en stor bolle med isvann klar. Tilsett gulrøtter, snøpeas, kål og spinat i det kokende vannet og blancher til de er sprøtt møre, ca. 30 sekunder. Bruk en hullsleiv til å overføre grønnsakene til isvannet for å stoppe kokeprosessen (reserver kokevannet), og overfør deretter til en sil for å renne av. Sett til side.
  3. 3Kok nudler i det samme vannet til de er akkurat møre, følg pakkeinstruksjonene. Sil av og overfør til fire oppvarmede boller.
  4. 4I en middels stor kjele, over moderat høy varme, bland dashi, soyasaus og mirin. Kok opp, og tilsett kylling, sopp, blåskjell og reker. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, soppen er myk, blåskjellene har åpnet seg, og rekene er ugjennomsiktige, ca. 5 minutter. (Kast eventuelle uåpnede blåskjell.)
  5. 5Fordel grønnsakene over nudlene i bollene, og øs deretter den varme buljongen med kylling, sopp, blåskjell og reker over. Server umiddelbart.