Bringebæreddik

Bringebæreddik

Lær hvordan du lager din egen bringebæreddik hjemme. Perfekt for salater, dressing og mer. En enkel oppskrift for en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 500
drikke

Ingredienser

  • 1 pint modne bringebær
  • 1 kopp (omtrent) god kvalitet rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en ren pintglass med hele bringebær, og press dem lett ned for å få plass til dem tett i glasset. Tilsett nok eddik til å dekke bringebærene. Dekk blandingen og la den macerere ved romtemperatur i 1 uke. Sett en sil over en middels stor bolle; kle den med et dobbelt lag osteklede. Sil eddikblandingen gjennom silen. Samle hjørnene av ostekledet og vri for å presse ut saften, bare til det begynner å renne ut tykkere juice fra ostekledet. Kast ostekledet med faststoffer. Hell eddiken over på en ren 8-unse flaske eller krukke. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet i opptil 6 måneder.
  2. 2Fyll en ren pintglass med hele bringebær, og press dem lett ned for å få plass til dem tett i glasset. Tilsett nok eddik til å dekke bringebærene. Dekk blandingen og la den macerere ved romtemperatur i 1 uke.
  3. 3Sett en sil over en middels stor bolle; kle den med et dobbelt lag osteklede. Sil eddikblandingen gjennom silen. Samle hjørnene av ostekledet og vri for å presse ut saften, bare til det begynner å renne ut tykkere juice fra ostekledet. Kast ostekledet med faststoffer. Hell eddiken over på en ren 8-unse flaske eller krukke. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet i opptil 6 måneder.