Spinat-, mais- og grillede paprikasalat med chipotledressing
Lær hvordan du lager en smakfull spinat-, mais- og ovnsbakt paprika-salat med krydret chipotle-dressing. Perfekt som forrett eller lett kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje malt spisskummen
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1 1/2 teskjeer hakkede hermetiske chipotle-chili*
- 2 store røde paprika
- 2 kopper frosne gule maiskjerner, tint
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 1 pose på 6 unser ferske babyspinatblader
- Ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Rør spisskummen i en liten stekepanne på lav varme til det begynner å dufte, omtrent ett minutt. Fjern fra varmen. Visp inn olje, deretter limesaft og chipotle-chili. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak. Grill paprika over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg dem i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene. Skjær paprikaene i 1/2-tommers brede strimler. Overfør til en stor bolle. Tilsett mais, grønn løk, hakket koriander og dressing, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Tilsett spinat og vend igjen for å blande. Strø over korianderblader.
- 2Rør spisskummen i en liten stekepanne på lav varme til det begynner å dufte, omtrent ett minutt. Fjern fra varmen. Visp inn olje, deretter limesaft og chipotle-chili. Krydre dressingen med salt og pepper etter smak.
- 3Grill paprika over gassbluss eller i ovnens grillelement til de er svarte på alle sider. Legg dem i en papirpose og la dem ligge i 10 minutter. Skrell og fjern frøene fra paprikaene. Skjær paprikaene i 1/2-tommers brede strimler. Overfør til en stor bolle. Tilsett mais, grønn løk, hakket koriander og dressing, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Tilsett spinat og vend igjen for å blande. Strø over korianderblader.
- 4*Chipotle-chili i hermetikk, lagret i en krydret tomatsaus, noen ganger kalt adobo, er tilgjengelig i latinamerikanske markeder, spesialforretninger og noen supermarkeder.
- 5*Chipotle-chili i hermetikk, lagret i en krydret tomatsaus, noen ganger kalt adobo, er tilgjengelig i latinamerikanske markeder, spesialforretninger og noen supermarkeder.