Hello Fresh Mobile Banner
Maispudding

Maispudding

Lær hvordan du lager en deilig corn pudding med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller tilbehør, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 pund frosne maiskjerner, tint
  • 2. Helmelk etter behov (omtrent 1 kopp)
  • 3. 6 egg, skillt
  • 4. 1/2 kopp sukker
  • 5. 6 spiseskjeer smør, myknet
  • 6. 3/4 kopp hvetemel
  • 7. 1 teskje havsalt
  • 8. 1 teskje bakepulver
  • 9. 1 kopp (4 unser) revet Chihuahua,* Monterey Jack eller Cheddar-ost
  • 10. 1 poblano-chili, ristet, skrelt, frøet og skåret i 1/4-tommers strimler
  • 11. Halv rød paprika, skåret i strimler
  • 12. *Chihuahua, en hvit kumelksost, også kjent som asadero eller Oaxaca-ost, blir myk og seig når den varmes opp og egner seg derfor godt til smelting. En umodnet Monterey Jack er et godt alternativ.

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 33 x 23 cm lett og sett til side. I en food processor utstyrt med en stålblad, kjør maisen til en glatt puré med bare nok melk til å oppnå ønsket konsistens, ikke mer enn 1 kopp. Med maskinen i gang, tilsett eggeplommene én etter én, og kjør i 30 sekunder etter hver tilsetning. Fortsett å kjøre, og tilsett sukker litt etter litt, til blandingen er lysere i fargen og sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter. Tilsett smør og kjør til glatt. Overfør til en stor bolle. I en separat bolle, bland mel, salt og bakepulver, og vend det inn i maisblandingen. Pisk eggehvitene til myke topper og vend dem forsiktig inn i blandingen, vekselvis med den revne osten. Hell blandingen i den forberedte formen og pynt med strimler av chili og rød paprika. Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, eller til den er gyllenbrun. Server varm eller romtemperert.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 33 x 23 cm lett og sett til side. I en food processor utstyrt med en stålblad, kjør maisen til en glatt puré med bare nok melk til å oppnå ønsket konsistens, ikke mer enn 1 kopp. Med maskinen i gang, tilsett eggeplommene én etter én, og kjør i 30 sekunder etter hver tilsetning. Fortsett å kjøre, og tilsett sukker litt etter litt, til blandingen er lysere i fargen og sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter. Tilsett smør og kjør til glatt. Overfør til en stor bolle. I en separat bolle, bland mel, salt og bakepulver, og vend det inn i maisblandingen. Pisk eggehvitene til myke topper og vend dem forsiktig inn i blandingen, vekselvis med den revne osten. Hell blandingen i den forberedte formen og pynt med strimler av chili og rød paprika. Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, eller til den er gyllenbrun. Server varm eller romtemperert.