Mocha Crunch iskremkake

Mocha Crunch iskremkake

lag en deilig mocha crunch iskremskake med denne enkle oppskriften. perfekt dessert for sommer eller helår. steg-for-steg guide for en smakfull kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper vann
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 2 1/2 spiseskjeer instant espressopulver
  • 4. 340 gram semisøt sjokolade, hakket
  • 5. 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør
  • 6. 3 kopper makronkaker smuler (ca. 21 Mother’s Brand makronkaker)
  • 7. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
  • 8. 2 pint sjokoladeis
  • 9. 2 pint kaffis
  • 10. 3/4 kopp hakkede Almond Roca- eller Heath-barer (ca. 14 Almond Roca eller 12 miniatyr Heath-barer, ca. 140 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. For saus: Kok vann, sukker og espresso i en tykk, middels stor kjele på lav varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. Tilsett sjokolade og smør. Rør til sjokolade og smør er smeltet, og sausen er glatt. La den avkjøle helt. (Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La sausen komme til romtemperatur før bruk.)
  2. 2Til bunnen: Smør en 23 cm rund springform. Bland 2 kopper knust kjeks og smør i en middels bolle. Trykk det godt ned i bunnen av den forberedte formen. Frys til det er fast.
  3. 3Til fyllet: La sjokoladeisen mykne i kjøleskapet til den er smørbar, men ikke smeltet. Fordel den i formen og jevn ut overflaten. Frys til den er fast.
  4. 4Skje ½ kopp saus over iskremen og strø over resten av kjeksene (1 kopp). Frys til det er fast.
  5. 5La kaffeisen mykne i kjøleskapet til den er smørbar, men ikke smeltet. Fordel den i formen. Jevn ut overflaten og frys til den er fast.
  6. 6Fordel ½ kopp saus over kaffeisen. Strø over Almond Roca og frys til det er fast. (Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til godt.)
  7. 7La kaken mykne litt i kjøleskapet om nødvendig. Varm opp resten av sausen forsiktig på lav varme til den er lunk, og rør ofte.
  8. 8Fjern sidene av formen. Skjær kaken i vinger. Server, og pass på å servere den varme mocha-sausen separat.
  9. 92. For saus: Kok vann, sukker og espresso i en tykk, middels stor kjele på lav varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. Tilsett sjokolade og smør. Rør til sjokolade og smør er smeltet, og sausen er glatt. La den avkjøle helt. (Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La sausen komme til romtemperatur før bruk.)
  10. 103. For bunnen: Smør en 23 cm rund springform. Bland 2 kopper knust kjeks og smør i en middels bolle. Trykk det godt ned i bunnen av den forberedte formen. Frys til det er fast.
  11. 114. For fyllet: La sjokoladeisen mykne i kjøleskapet til den er smørbar, men ikke smeltet. Fordel den i formen og jevn ut overflaten. Frys til den er fast.
  12. 125. Skje ½ kopp saus over iskremen og strø over resten av kjeksene (1 kopp). Frys til det er fast.
  13. 136. La kaffeisen mykne i kjøleskapet til den er smørbar, men ikke smeltet. Fordel den i formen. Jevn ut overflaten og frys til den er fast.
  14. 14Fordel ½ kopp saus over kaffeisen. Strø over Almond Roca og frys til det er fast. (Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til godt.)
  15. 157. La kaken mykne litt i kjøleskapet om nødvendig. Varm opp resten av sausen forsiktig på lav varme til den er lunk, og rør ofte.
  16. 16Fjern sidene av formen. Skjær kaken i vinger. Server, og pass på å servere den varme mocha-sausen separat.