
PearCranberry Strudel
Lær hvordan du lager en deilig pearcranberry strudel med denne enkle oppskriften. Perfekt for høst- og vinterdesserter. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 Bosc-pærer (ca. 700 gram), skrelt, kjernet og skåret i 2,5 cm store biter
- 2 ss ferskpresset sitronsaft
- 4 ss sukker
- 8 ss usaltet smør
- 2 ss tørkede tranebær
- 4 ss usøtet brødsmuler
- 1/4 ts malt allehånde
- 1/4 ts malt ingefær
- 6 ark filodeig
- 2 ss finhakkede, ristet mandler
- Melis, til pynt
- Creme fraiche eller pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Plasser et stativ midt i ovnen og forvarm til 200 grader Celsius. Bland pærene med sitronsaften og 2 spiseskjeer av sukkeret. Smelt smøret i en liten kjele over middels lav varme. Sett til side for å avkjøle, og skum av det hvite skummet på overflaten og kast det. Skje det smeltede smøret over i en bolle, og la bunnfallet bli igjen i kjelen.
- 2Varm opp 2 spiseskjeer av det reserverte smøret i en middels non-stick panne over middels høy varme. Tilsett pæreblandingen og kok til pærene begynner å avgi saft. Tilsett tranebærene, dekk til, og skru ned varmen til middels lav. Kok til pærene er sprø-møre, ca. 7 minutter. Ta av varmen og rør inn 2 spiseskjeer av brødkrutongene; la blandingen avkjøles litt.
- 3Bland de resterende 2 spiseskjeene sukker med allehånde og ingefær i en liten bolle. Klipp et stykke bakepapir litt lengre enn phylloarkene, og legg det med den lange kanten parallelt med deg. Sett stabelen av phylloark ved siden av, og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. Overfør ett ark av phylloen til bakepapiret med den lange kanten mot deg. Pensle med noe av det reserverte smøret og strø over 1 teskje av nøttene og sukkerblandingen. Gjenta med resten av arkene, og erstatt håndkleet underveis. Strø de resterende 2 spiseskjeene brødkrum over det øverste arket av phylloen.
- 4Fordel pæreblandingen jevnt over phylloen, ca. 2,5 cm fra kanten nærmest deg, og lag en haug med en 5 cm bred border på hver side. Bruk bakepapiret til å hjelpe deg med å rulle phylloen tett rundt fyllet, til du får en logg med skjøten nedover. Løft strudelen med bakepapiret over på et



