Dampet sjokoladekake med pudding

Dampet sjokoladekake med pudding

oppskrift på dampet sjokoladekake, en myk og deilig dessert som er perfekt for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 egg
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1 kopp melk
  • 4. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 5. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 6. 1 1/2 unser usøtet sjokolade, smeltet
  • 7. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 8. 1/4 teskje salt
  • 9. 1 1/2 teskje bakepulver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør 8 ovnssikre ramekiner, kaffekopper eller små porsjonsformer tykt. Pisk eggene i en blender utstyrt med vispvedlegg (eller bruk en håndmixer) til de er lette og luftige. Tilsett sukkeret og bland godt. Ha i melk, smør, vanilje og sjokolade, og bland til alt er godt kombinert. Sikt melet sammen med salt og bakepulver to ganger. Rør dette inn i eggeblandingen og bland til det er jevnt. Fordel røren i ramekiner, fyll dem omtrent 2/3 fulle. Dekk hver kopp med aluminiumsfolie. Plasser koppene i et vannbad og stek til de er faste på toppen, ca. 30 til 40 minutter. Ta koppene ut av vannet og fjern folien. Server varme.