
Maiskaker med shagbark-hickory-sirup
oppskrift på deilige corn cakes med søt shagbark hickory-sirup. perfekt for frokost eller som dessert. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp maismel (helst hvitt og steinmalt; ikke grovt)
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 1 stort egg
- 1 kopp helmelk
- 1/2 spiseskje vegetabilsk olje pluss litt ekstra til pensling
- Tilbehør: smør og shagbark-hickorysirup
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen mel, maismel, bakepulver og salt i en bolle. Visp inn egg, melk og 1/2 spiseskje olje til det er godt blandet. Pensle en takke eller en 12-tommers (non-stick eller godt innbrent støpejernspanne) med olje og varm opp over middels varme til den er varm. Bruk en knapp 1/8 kopp røre til hver kake, og stek maiskaker i porsjoner på fire til bobler dannes på overflaten og undersidene er gylne, ca. 1 1/2 til 2 minutter. Vend dem med en stekespade og stek til undersidene er gylne, omtrent 45 sekunder til. (Maiskakene vil bli tynne.) Overfør til en tallerken og hold varme, dekket. Rør i røren og pensle takken eller pannen med olje mellom porsjonene.
- 2Visp sammen mel, maismel, bakepulver og salt i en bolle. Visp inn egg, melk og 1/2 spiseskje olje til det er godt blandet.
- 3Pensle en takke eller en 12-tommers (non-stick eller godt innbrent støpejernspanne) med olje og varm opp over middels varme til den er varm. Bruk en knapp 1/8 kopp røre til hver kake, og stek maiskaker i porsjoner på fire til bobler dannes på overflaten og undersidene er gylne, ca. 1 1/2 til 2 minutter. Vend dem med en stekespade og stek til undersidene er gylne, omtrent 45 sekunder til. (Maiskakene vil bli tynne.) Overfør til en tallerken og hold varme, dekket. Rør i røren og pensle takken eller pannen med olje mellom porsjonene.