Pesto

Pesto

Lær hvordan du lager hjemmelaget pesto med vår enkle oppskrift. Perfekt til pasta, smørbrød eller som dip. Rask, smakfull og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten hvitløksfedd, skivet
  • 2. 4 kopper løst pakket fersk basilikum
  • 3. 1/2 kopp nyrevet Pecorino Romano
  • 4. 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
  • 5. 1/4 kopp pinjekjerner, ristet
  • 6. 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 7. Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten kjele med kokende vann, forvell hvitløken i 1 minutt.
  2. 22. I en blender, kombiner hvitløken, basilikum, Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano, pinjekjerner og ¾ kopp olje, og blend forsiktig til en grovkornet puré dannes. (For å forhindre at pestoen blir brun, kjør ikke blenderen på høy hastighet.)
  3. 3Smak til med salt, og tilsett mer olivenolje om nødvendig. Fortsett å blende til blandingen er glatt og flytende.