Sjokoladekremfondant
Lær hvordan du lager en perfekt sjokoladefondant med denne enkle oppskriften. En rik og varm dessert som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 ss (60 ml) usaltet smør, pluss litt til å smøre formen
- 2. 2 ts (10 ml) usøtet kakaopulver, til å støve
- 3. 50 g god mørk sjokolade med minimum 70 % kakaoinnhold, i biter
- 4. 1 stort egg
- 5. 1 stort eggeplomme
- 6. 1/3 kopp (75 ml) superfint sukker
- 7. 2 ss (30 ml) Tia Maria-likør
- 8. 1/3 kopp (75 ml) hvetemel, siktet
- 9. crème fraîche eller vaniljeis, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp ovnen til 160°C. Smør 4 ramekiner (3 tommer / 7,5 cm i diameter) og dryss rikelig med kakaopulver. Smelt sjokolade og smør i en liten bolle satt over en kjele med varmt vann, fjern deretter fra varmen og rør til det er glatt. Bruk en elektrisk visp og pisk hele egget, eggeplommen og sukkeret sammen til det blir lyst og tykt, og vend deretter inn sjokoladeblandingen. Rør inn likøren, etterfulgt av melet. Fordel sjokoladeblandingen i ramekiner og stek i 12 minutter. Vend ut sjokoladefondantene på varme tallerkener og server umiddelbart med en klatt crème fraîche eller en kule vaniljeis.
- 22. Varm opp ovnen til 160°C. Smør 4 ramekiner (3 tommer / 7,5 cm i diameter) og dryss rikelig med kakaopulver.
- 33. Smelt sjokolade og smør i en liten bolle satt over en kjele med varmt vann, fjern deretter fra varmen og rør til det er glatt.
- 44. Bruk en elektrisk visp og pisk hele egget, eggeplommen og sukkeret sammen til det blir lyst og tykt, og vend deretter inn sjokoladeblandingen.
- 55. Rør inn likøren, etterfulgt av melet.
- 66. Fordel sjokoladeblandingen i ramekiner og stek i 12 minutter. Vend ut sjokoladefondantene på varme tallerkener og server umiddelbart med en klatt crème fraîche eller en kule vaniljeis.