Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake med brownie-tekstur

Sjokoladekake med brownie-tekstur

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladebrownie kake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kafebesøk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Non-stick vegetabilsk spray
  • 2. 2 unser usøtet sjokolade, hakket
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1/2 kopp usøtet kakaopulver
  • 6. 1 teskje bakepulver
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 2 store egg
  • 9. 2 store eggehviter
  • 10. 2/3 kopp usøtet eplesaus
  • 11. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 12. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 13. Melis (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund springform med vegetabilsk oljespray. Rør sjokoladen i toppen av et dobbelkoker satt over småkokende vann til den er smeltet. La den avkjøle litt. Visp mel, 1 kopp sukker, kakao, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Visp egg, eggehviter, eplesaus, olje, vanilje og smeltet sjokolade i en stor bolle for å blande det godt. Sikt melblandingen over. Visp røren til den er jevn. Hell den i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 35 minutter (kaken vil komme omtrent halvveis opp langs sidene av formen). Overfør formen til en rist og la kaken avkjøle helt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur.) Løsne sidene på kakeformen og fjern den. Plasser kaken på et fat. Hvis ønskelig, legg en bordduk oppå kaken og sikt melis over; fjern duken.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Spray en 23 cm rund springform med vegetabilsk oljespray. Rør sjokoladen i toppen av et dobbelkoker satt over småkokende vann til den er smeltet. La den avkjøle litt.
  3. 33. Visp mel, 1 kopp sukker, kakao, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Visp egg, eggehviter, eplesaus, olje, vanilje og smeltet sjokolade i en stor bolle for å blande det godt. Sikt melblandingen over. Visp røren til den er jevn. Hell den i den forberedte formen og jevn ut toppen.
  4. 44. Stek kaken til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 35 minutter (kaken vil komme omtrent halvveis opp langs sidene av formen). Overfør formen til en rist og la kaken avkjøle helt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur.)
  5. 55. Løsne sidene på kakeformen og fjern den. Plasser kaken på et fat. Hvis ønskelig, legg en bordduk oppå kaken og sikt melis over; fjern duken.