Søt chili-saus
lær hvordan du lager hjemmelaget sweet chili sauce med vår enkle oppskrift. perfekt til asiatisk mat, kylling eller som dip. rask og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ¾ kopp sukker
- 2. ½ kopp vann
- 3. ⅔ kopp ris- eller hvitvinseddik
- 4. 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 5. ¾ teskje tørkede rød pepperflak
- 6. ¾ teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele blandes alle ingrediensene og småkokes, rør av og til, i 10 minutter. La sausen avkjøle til romtemperatur. Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 22. I en liten kjele blandes alle ingrediensene og småkokes, rør av og til, i 10 minutter. La sausen avkjøle til romtemperatur. Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 33. Server sausen ved romtemperatur.
- 44. Server sausen ved romtemperatur.