
Vårgrønnsaksstuing
oppskrift på en enkel og smakfull vårgrønnsaksstuing, perfekt for en lett og sunn hovedrett eller tilbehør om sommeren og våren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. ½ lb ferske eller 2 oz tørkede morellsopper (helst små)
- 2. 2 lb ferske favabønner, skrelte (ca. 2 kopper)
- 3. ½ stykke (¼ kopp) usaltet smør, myknet
- 4. 1½ lb tynne asparges, kuttet diagonalt i 3,8 cm (1½ tommer) biter
- 5. 1 lb sukkererter, trimmet
- 6. 4 buntarder vårløk (bare de hvite og lysegrønne delene), trimmet og kuttet i 6,4 cm (2½ tommer) biter
- 7. 2 ss hakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 11. Hvis du bruker tørkede moreller, bløtlegg dem i varmt vann tildekket i 30 minutter. Rør forsiktig i vannet for å løsne jord og smuss, løft deretter morellene opp med en hullsleiv eller skummer, klem ut overflødig vann, og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Enten du bruker ferske eller tørkede, la de små morellene være hele, og del eller del opp de større. Kok bønnene i en kjele på 4 liter med kokende, saltet vann i 3 minutter, overfør deretter med en hullsleiv eller skummer til en sil og skyll under kaldt vann. Skrell skinnet av bønnene med fingrene. (Hold vannet i kok, dekk til.) Varm opp 2 spiseskjeer smør i en non-stick stekepanne på 12 tommer over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek deretter morellene under omrøring til de er møre, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta av varmen og la det stå, dekket. Kok opp vannet i kjelen igjen, og kok deretter asparges, sukkererter og vårløk til de er sprøtt møre, 1 ½ til 2 minutter. Tilsett bønnene og la dem renne godt av i en sil umiddelbart. Tilsett grønnsakene og de resterende 2 spiseskjeene smør til morellene, og vend forsiktig sammen. Rør inn mynte, smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.
- 22. Hvis du bruker tørkede moreller, bløtlegg dem i varmt vann tildekket i 30 minutter. Rør forsiktig i vannet for å løsne jord og smuss, løft deretter morellene opp med en hullsleiv eller skummer, klem ut overflødig vann, og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Enten du bruker ferske eller tørkede, la de små morellene være hele, og del eller del opp de større.
- 33. Kok bønnene i en kjele på 4 liter med kokende, saltet vann i 3 minutter, overfør deretter med en hullsleiv eller skummer til en sil og skyll under kaldt vann. Skrell skinnet av bønnene med fingrene. (Hold vannet i kok, dekk til.)
- 44. Varm opp 2 spiseskjeer smør i en non-stick stekepanne på 12 tommer over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek deretter morellene under omrøring til de er møre, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta av varmen og la det stå, dekket.
- 55. Kok opp vannet i kjelen igjen, og kok deretter asparges, sukkererter og vårløk til de er sprøtt møre, 1 ½ til 2 minutter. Tilsett bønnene og la dem renne godt av i en sil umiddelbart. Tilsett grønnsakene og de resterende 2 spiseskjeene smør til morellene, og vend forsiktig sammen. Rør inn mynte, smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.