Mørk sjokoladekake med pretzels
oppskrift på mørk sjokolade pretzel kake - en rik, søt og salt dessert perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, hakket
- 2. 16 unser mørk sjokolade, hakket
- 3. 4 egg, skilt
- 4. 1/4 kopp superfint sukker
- 5. 2 teskjeer havsalt
- 6. 1 kopp mini pretzels
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og kle paneringen med non-stick bakepapir i en 23 cm rund springform. Plasser smør og sjokolade i en stor bolle over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og glatt. Ta bollen av varmen og sett til side. Ha eggehvitene i en bolle til en elektrisk mikser og pisk på middels hastighet til myke topper dannes. Tilsett gradvis sukkeret og pisk til blandingen er tykk og blank. Tilsett eggeplommene og saltet i sjokoladeblandingen og rør for å blande. Vend forsiktig inn eggehvitene i tre omganger, slik at det akkurat blander seg. Hell røren i formen og legg pretzels på toppen. Stek i 25 minutter, eller til kantene er kokte når du tester med en kakepinne, og midten er akkurat satt. Avkjøl i kjøleskapet i 3 timer eller til den er avkjølt. Skjær i skiver og server.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og kle en 23 cm rund springform med non-stick bakepapir. Plasser smør og sjokolade i en stor bolle over en kjele med småkokende vann og rør til det er smeltet og glatt. Ta bollen av varmen og sett til side. Ha eggehvitene i en bolle til en elektrisk mikser og pisk på middels hastighet til myke topper dannes. Tilsett gradvis sukkeret og pisk til blandingen er tykk og blank.
- 33. Tilsett eggeplommene og saltet i sjokoladeblandingen og rør for å blande. Vend forsiktig inn eggehvitene i tre omganger, slik at det akkurat blander seg. Hell røren i formen og legg pretzels på toppen. Stek i 25 minutter, eller til kantene er kokte når du tester med en kakepinne, og midten er akkurat satt. Avkjøl i kjøleskapet i 3 timer eller til den er avkjølt. Skjær i skiver og server.