Sørvestlig ris- og maisalat med sitronvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull southwest ris- og maisalat med sitron dressing. Perfekt for sommermåltider og varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp langkornet hvit ris
- 2. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 3. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 4. 1 1/2 kopper ferske maiskjerner (hakket fra 2 øre) eller tinte maiskjerner, tint
- 5. 1 kopp hakkede ferske poblano-chili eller grønn paprika
- 6. 1 kopp terninger av gul paprika uten frø
- 7. 1 kopp gul squash i 1/2-tommers terninger
- 8. 1 avokado, delt, skrelt og terningkuttet
- 9. 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk
- 10. 1/2 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 11. Kok risen til den er akkurat mør, ca. 12 til 15 minutter. Sil av vannet og skyll i kaldt vann. Sil av igjen. I mellomtiden, visp sammen sitronsaft og 3 spiseskjeer olje i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne på middels varme. Tilsett mais, poblanos, gul paprika og zucchini. Strø over salt og pepper. Sauter til grønnsakene er akkurat møre, ca. 6 til 7 minutter; hell over i en stor bolle. Tilsett ris, avocado, grønn løk, koriander og dressingen; vend godt slik at alt blir dekket. Smak til med salt og pepper.
- 22. Kok risen til den er akkurat mør, ca. 12 til 15 minutter. Sil av vannet og skyll i kaldt vann. Sil av igjen.
- 33. I mellomtiden, visp sammen sitronsaft og 3 spiseskjeer olje i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
- 44. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne på middels varme. Tilsett mais, poblanos, gul paprika og zucchini. Strø over salt og pepper. Sauter til grønnsakene er akkurat møre, ca. 6 til 7 minutter; hell over i en stor bolle. Tilsett ris, avocado, grønn løk, koriander og dressingen; vend godt slik at alt blir dekket. Smak til med salt og pepper.