Mulligatawny-suppe I

Mulligatawny-suppe I

oppskrift på mulligatawny suppe - en smakfull og varmende indisk-inspirert suppe som er enkel å lage. perfekt for kjølige dager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hakket løk
  • 2 stilker selleri, hakket
  • 1 gulrot, terningkuttet
  • 1/4 kopp smør
  • 1 1/2 spiseskje allsidig mel
  • 1 1/2 teskje karri pulver
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 1/2 eple, kjernet og hakket
  • 1/4 kopp hvit ris
  • 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel - skåret i terninger
  • salt etter smak
  • malt svart pepper etter smak
  • 1 klype tørket timian
  • 1/2 kopp kremfløte, oppvarmet

Fremgangsmåte

  1. 1Surr løk, selleri, gulrot og smør i en stor kjele. Tilsett mel og karri, og la det surre i ytterligere 5 minutter. Hell i kyllingkraft, rør godt, og kok opp. La det småkoke i omtrent en halv time.
  2. 2Tilsett eple, ris, kylling, salt, pepper og timian. La det småkoke i 15–20 minutter, eller til risen er ferdig.
  3. 3Når du serverer, tilsett varm krem.