
Mulligatawny-suppe I
oppskrift på mulligatawny suppe - en smakfull og varmende indisk-inspirert suppe som er enkel å lage. perfekt for kjølige dager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hakket løk
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 gulrot, terningkuttet
- 1/4 kopp smør
- 1 1/2 spiseskje allsidig mel
- 1 1/2 teskje karri pulver
- 4 kopper kyllingkraft
- 1/2 eple, kjernet og hakket
- 1/4 kopp hvit ris
- 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel - skåret i terninger
- salt etter smak
- malt svart pepper etter smak
- 1 klype tørket timian
- 1/2 kopp kremfløte, oppvarmet
Fremgangsmåte
- 1Surr løk, selleri, gulrot og smør i en stor kjele. Tilsett mel og karri, og la det surre i ytterligere 5 minutter. Hell i kyllingkraft, rør godt, og kok opp. La det småkoke i omtrent en halv time.
- 2Tilsett eple, ris, kylling, salt, pepper og timian. La det småkoke i 15–20 minutter, eller til risen er ferdig.
- 3Når du serverer, tilsett varm krem.