Fyllet kake med godteri mais

Fyllet kake med godteri mais

oppskrift på stuffed candy corn cake - en søt og fargerik kake perfekt for høytider og festlige anledninger. enkel å lage og uimotståelig god.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 12 spiseskjeer (1 ½ stikker) usaltet smør, romtemperert, pluss litt mer til å smøre formene
  • 2 ½ kopper hvetemel (se Kok's Note)
  • 1 spiseskje bakepulver
  • ½ teskje fint salt
  • 1 kopp helmelk, romtemperert
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 3 store egg pluss 1 stort eggeplomme, romtemperert
  • 1 ½ kopper sukker
  • 4 ½ kopper melis
  • 1 ½ kopper (3 stikker) usaltet smør, romtemperert
  • 3 spiseskjeer helmelk
  • 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 ½ kopper (9 unser) godteri-korn (candy corn)
  • ½ teskje oransje geléfarging
  • 2 teskjeer gul geléfarging

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: 2 sprøyteposer utstyrt med 1/2-tommers runde tupper, en snurrende kakefat, valgfritt, og en stor avlang spatel.
  3. 3Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør to 23 cm (9-tommers) runde kakeformer og kle bunnen av hver med bakepapir.
  4. 4Visp sammen mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle.
  5. 5Visp sammen melk, vanilje, egg og eggeplomme i en annen middels stor bolle.
  6. 6Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter.
  7. 7Tilsett omtrent en tredjedel av melblandingen og miks på middels lav hastighet til det er godt blandet.
  8. 8Nå tilsetter du en tredjedel av melkeblandingen og fortsetter å mikse på middels lav hastighet til det er innarbeidet, og skrap ned sidene av bollen etter behov.
  9. 9Gjenta med en tredje del av melblandingen, deretter all melkeblandingen, og avslutt med mel.
  10. 10Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene og stek til kaken har en fin gyllenbrun skorpe rundt kanten, og når du trykker på den, retter den seg ut igjen, og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 35–40 minutter.
  11. 11La kaken avkjøle helt i formene på en rist.
  12. 12Til glasuren:
  13. 13Bland melis, smør, melk og vanilje i en stor bolle og pisk med en elektrisk mikser på lav hastighet til alt melis er blandet inn i smøret.
  14. 14Øk hastigheten til middels høy og pisk til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter.
  15. 15Fjern 3 ss av glasuren og ha den i en liten bolle; la denne glasuren være naturell.
  16. 16Ta ut ytterligere 3/4 kopp (ca. 180 ml) av glasuren, ha den i en annen bolle og farg den med oransje konditorfarge.
  17. 17Farg resten av de 3 3/4 koppene (ca. 900 ml) med den gule konditorfargen.
  18. 18Fyll en sprøytepose utstyrt med en 1/2-tommers rund tuppe med den gule glasuren.
  19. 19Fyll en annen sprøytepose med oransje glasur.
  20. 20Montering av kaken:
  21. 21Skjær ut en sirkel på 10 cm (4 tommer) i midten av ett av kakebunnene (sett til side eller kast den utklipte kaken).
  22. 22Plasser kakebunnen på et snurrende kakefat eller et serveringsfat og smør toppen med ca. 1/2 kopp (ca. 120 ml) av den gule glasuren.
  23. 23Fyll hullet med godteri-korn.
  24. 24Legg den andre kakebunnen oppå, slik at den runde siden vender opp; trykk forsiktig ned for å presse de to lagene sammen.
  25. 25Sprøyt en ring med gul glasur langs ytterkanten av kaken.
  26. 26Sprøyt en ny ring rett innenfor den første, slik at de berører hverandre.
  27. 27Påfør resten av den gule glasuren på sidene av kaken, og sørg for å koble den til glasurringen på toppen.
  28. 28Bruk en stor avlang spatel til å jevne ut glasuren på sidene, slik at utsiden blir glatt.
  29. 29Sprøyt tre konsentriske, berørende ringer med oransje glasur rett innenfor de gule ringene.
  30. 30Skje den reserverte hvite glasuren i midten av kaken og jevn den ut slik at den berører den oransje glasuren.
  31. 31Plasser tuppen av en stor spatel i midten av kaken, slik at bladets lengde ser ut som en radius og berører alle tre glasurene på toppen.
  32. 32Bruk en kontinuerlig, sirkulær bevegelse med forsiktig trykk (et snurrende kakefat vil hjelpe) for å spre glasuren jevnt utover toppen av kaken, slik at det dannes striper (noe av glasuren vil følge med spatelen; prøv ikke å legge den tilbake).
  33. 33La kaken stå i romtemperatur i 1 time før servering.