
Super fuktig sjokoladekake med sjokolade- og kanelglasur
Oppdag en saftig og rik sjokoladekake med en varmende kanel- og sjokoladetopping, perfekt for enhver anledning. En enkel oppskrift for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 stor zucchini, finrevet (ca. 2 kopper)
- 2. 1 pakke sjokoladekremkakeblanding (1 pund og 2,25 unser) (anbefalt: Betty Crocker Super Moist)
- 3. 2 teskjeer malt kanel
- 4. 1 stort egg
- 5. 2 store eggehviter
- 6. ¾ kopp naturell, fettfri yoghurt
- 7. ¾ kopp eplesaus
- 8. 1 pakke myk silketofu (12 unser)
- 9. 1 pakke instant sjokoladekrempudding (3,9 unser) (anbefalt: Jell-O)
- 10. 1 teskje malt kanel
- 11. 1 pakke pisket krem (8 unser) (anbefalt: Cool Whip Lite)
- 12. Pynt: Sjokoladesaus, melis, kakaopulver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Lett smør eller spray bunnen av en 23 x 33 cm glasskakeform med kokespray.
- 22. TIL KAKEN: Sett revet zucchini i en sil over en bolle og press lett med en slikkepott for å få ut vannet. I en stor bakebolle, bland kakeblandingen, kanel, egg, eggehviter, fettfri yoghurt og eplesaus. Pisk på lav hastighet med en elektrisk mikser i 2 minutter, og skrap ofte av sidene av bollen. Vend inn den avdryppede, revne zucchini. Hell røren i den forberedte kakeformen.
- 33. Stek i 45 til 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av kaken. La kaken avkjøle helt. Når den er avkjølt, snu kaken opp ned på et stort fat eller serveringsfat, og del den i 12 store firkanter med en skarp, ren kniv.
- 44. FOR MOUSSETOPPING: Mens kaken er i ovnen, bland tofu, puddingblanding og kanel i en bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk på høy hastighet i 2 minutter. Vend inn den piskede kremen med mikser på lav hastighet. Dekk til og sett i kjøleskapet til den skal serveres.
- 55. For å servere, del hver kakefirkant diagonalt i to for å lage 2 trekanter. Bruk en skje til å dekorere hver tallerken med sjokoladesaus, plasser 2 kake trekanter på hver tallerken, dryss rikelig med melis og kakaopulver, og legg en klatt med sjokolademousse på toppen.