
Honningkake I
Lær hvordan du lager en saftig honningkake i enkel steg-for-steg oppskrift. Perfekt til kaffen eller som dessert. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 4 egg, skillt adskilt
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 kopp honning
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 3 kopper hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/2 teskje malt allehånde
- 3 teskjeer instant kaffepulver
- 1 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Bland kaffen i varmt vann, og la den deretter avkjøle.
- 2I en stor bolle, pisk eggeplommene med sukkeret til det blir kremaktig. Tilsett oljen og deretter honningen, og pisk etter hver tilsetning. Pisk til blandingen er glatt og kremaktig.
- 3Sikt melet og mål opp 3 kopper. Bland det med salt, bakepulver, natron og krydder. Tilsett disse tørre ingrediensene vekselvis med kaffen til honningblandingen, og rør bare til alt er blandet. Ikke overrør.
- 4Pisk eggehvitene stive. Vend inn tre omganger i røren. Hell deigen i to smurte, 20 cm kvadratiske former.
- 5Stek ved 165 °C (325 °F) i 35 til 40 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.