Sticky Bun Bread Pudding

Sticky Bun Bread Pudding

oppskrift på sticky bun bread pudding, en smakfull og søt dessert laget med kanelboller og karamell. perfekt for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 4 store egg
  • 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer (eller mer) halvt og halvt
  • 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4. 1 kopp hakkede pekannøtter
  • 5. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 6. 2 1/2 teskjeer malt kanel
  • 7. Smør, romtemperert
  • 8. 8 skiver (1 tomme tykke) fra daggammelt stort challah-brød, skorpene fjernet
  • 9. 1 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Visp egg, 2 kopper halvhavt melk og vanilje i en middels bolle til det er godt blandet; sett til side. Rør pecannøtter, brunt sukker og kanel i en liten bolle for å blande det; sett til side. Smør brødskivene på begge sider. Legg to skiver brød i bunnen av en 23x13x8 cm brødform, og kutt eventuelt ekstra brød for å få det til å passe tett. Strø brødet med en tredjedel av pecanblandingen. Gjenta to ganger med resten av brødet og pecanblandingen (brødet vil nå nå opp til toppen av formen). Trykk lett på brødet for å komprimere det. Hell eggblandingen over brødet i porsjoner på en halv kopp, slik at det metter brødet godt. Plasser brødformen midt i en 33x23 cm bakeform. Hell nok varmt vann i bakeformen til det når halvveis opp på sidene av brødformen. Stek til puddingen er stivnet, ca. 45 minutter. Ta formen ut av vannet og la den avkjøle litt. Vend ut brødet. Visp melis og 2 spiseskjeer halvhavt melk i en middels bolle til det er godt blandet, og tilsett mer melk om nødvendig for å tynne ut glasuren. Skjær den varme brødpuddingen i tykke skiver og legg på tallerkener. Drypp brødskivene med melisglasur og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Visp egg, 2 kopper halvhavt melk og vanilje i en middels bolle til det er godt blandet; sett til side. Rør pecannøtter, brunt sukker og kanel i en liten bolle for å blande det; sett til side. Smør brødskivene på begge sider. Legg to skiver brød i bunnen av en 23x13x8 cm brødform, og kutt eventuelt ekstra brød for å få det til å passe tett. Strø brødet med en tredjed