Molasses Jumbos med ingefærfyll
oppskrift på molasses jumbos med ingefærfyll, perfekte til jul eller som søt småkake. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 2/3 kopp lett pakket brunt sukker
- 2. 1/2 kopp lys molasses
- 3. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
- 4. 1 ekstra stort egg
- 5. 1 spiseskje eplesidereddik
- 6. 2 teskjeer vanilje
- 7. 3 kopper siktet hvetemel
- 8. 3/4 teskje ingefær pulver
- 9. 3/4 teskje natron
- 10. 3/4 teskje kanel
- 11. 1/2 teskje salt
- 12. 1/2 teskje malt nellik
- 13. 1/4 teskje malt kardemomme
- 14. Smeltet smør
- 15. Hvetemel
- 16. 2 1/2 kopper melis
- 17. 7 spiseskjeer hakket kandisert ingefær (ca. 85 gram)
- 18. 4 spiseskjeer ingefærmarmelade
- 19. 4 spiseskjeer godt avkjølt usaltet smør, delt i 4 biter
Fremgangsmåte
- 1For kokies: Rør sukker, melasse og smør i en tung kjele på 2 til 3 liter over svak varme til smøret smelter. La blandingen avkjøles til lunkent. Rør inn egg, eddik og vanilje i melasseblandingen. Bland 3 kopper mel og de neste 6 ingrediensene, og rør gradvis inn i melasseblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 ½ time for å stivne. (Kan forberedes 3 dager i forveien.) Vend bakepapir på bakebrettene og dekk undersidene med folie. Pensle med smør og strø med mel, og rist av overflødig mel. Form deigen til 1-tommers baller. Plasser på folie, med 3 tommers mellomrom. Flate ut hver kokie til en 3-tommers runding (bunnen av en kjele innpakket i plast fungerer godt). Sett i kjøleskapet i 1 ½ time. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Stek kokies til de er honningfargede, ca. 14 minutter. Skyv folie med kokiene over på arbeidsflaten. Press forsiktig hver kokie med en slikkepott for å flate ut dem. Avkjøl. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Oppbevares i lufttett beholder.)




