Zucchinibunn til pizza med sitruspreget ertepesto

Zucchinibunn til pizza med sitruspreget ertepesto

oppskrift på sunn og smakfull zucchini pizza crust med frisk sitronert ertepesto. perfekt for en lett og smakfull forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pose (10 gram) frosne erter
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner, ristet
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer filtrert vann
  • 2 spiseskjeer hampfrø
  • 1 spiseskje revet frisk sitronskall
  • Saften av 1 sitron
  • En klype havsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 kopper finrevet zucchini
  • 1–2 teskjeer havsalt
  • 1/2 kopp mandelmel
  • 2 spiseskjeer brunt riskrem
  • 2 egg, pisket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje chili flakes
  • Nykvernet svart pepper
  • Olivenolje, til å dryppe over
  • Pynt: ruccula, revet frisk sitronskall, frisk sitronsaft og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Lag pestosa: Tin raskt opp erter ved å blanchere dem i kokende vann i 3 minutter eller mikrobølgeovnsbehandle til de er myke. I en food processor eller kraftig blender, kombiner erter, pinjekjerner, hvitløk, olje, vann, hampfrø, sitrusskall, sitronsaft, salt og pepper etter smak, og pulsér til blandingen er godt blandet og tykk. Juster krydder etter smak. Oppbevar i en lufttett glassbeholder i kjøleskapet i opptil én uke.
  2. 2Tin raskt opp erter ved å blanchere dem i kokende vann i 3 minutter eller mikrobølgeovnsbehandle til de er myke. I en food processor eller kraftig blender, kombiner erter, pinjekjerner, hvitløk, olje, vann, hampfrø, sitrusskall, sitronsaft, salt og pepper etter smak, og pulsér til blandingen er godt blandet og tykk. Juster krydder etter smak. Oppbevar i en lufttett glassbeholder i kjøleskapet i opptil én uke.
  3. 3Lag zucchini-bunnen og monter: Plasser den revne zucchini i en sil, dryss over salt, og vend forsiktig til saltet er jevnt fordelt. La zucchini hvile og renne av i 45 til 60 minutter. Overfør zucchini fra silen til en nøttemelkpose eller osteklede. Pakk kluten rundt zucchini, og bruk hendene til å presse ut overflødig væske. Gjenta prosessen til zucchini ikke lenger avgir væske. Legg zucchini i en stor bolle og tilsett mels, egg, hvitløk, næringsgjær, oregano, rød pepperflak og pepper etter smak. Rør godt sammen. Plasser en rist midt i ovnen og en annen i øverste posisjon. Legg en pizzastein (for en sprøere bunn) eller et bakepapirkledd stekebrett på midtre rille. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Legg et stort stykke bakepapir på en ren benk og drypp med olivenolje. Fordel zucchini-deigen på bakepapiret og form den til en