Manicotti med italiensk pølse

Manicotti med italiensk pølse

Lær hvordan du lager manicotti fylt med italiensk pølse, perfekt som en varmende hovedrett. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4 unser bulk varm italiensk pølse
  • 4 unser bulk søt italiensk pølse
  • 1 kopp hakket gul løk
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • To 28-unse bokser knuste tomater
  • 1 teskje sukker
  • To ferske laurbærblader
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 2/3 kopp hakket fersk basilikum
  • 2 kopper ricottaost
  • 3 kopper revet mozzarella med lavt vanninnhold
  • 2 ½ kopper revet Parmesanost
  • Én 8-unse pakke manicotti

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en stor sprøytepose
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor sausekjele på middels varme. Kok pølsen, og del den opp i små biter, til den er brunet og karamellisert, i 8 til 10 minutter. Fjern pølsen med en hullsleiv og legg den på en tallerken med papirhåndkle, og sett til side til fyllet.
  3. 3Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje i kjelen og kok løken til den er myk og gjennomsiktig. Tilsett hvitløken og kok i 1 minutt. Rør inn tomatpuréen og kok i 1 minutt (tomatpuréen vil bli dyp mursteinrød). Tilsett knuste tomater, sukker, laurbærblad, 1 1/2 teskje salt og en klype svart pepper. La det småkoke, skru ned varmen til lav og kok i 30 minutter. Smelt smøret i sausen, fjern laurbærbladene og rør inn 1/3 kopp basilikum. Ta sausen av varmen og la den avkjøles til romtemperatur, ca. 40 minutter.
  4. 4Til fyllet: Bland ricotta, den reserverte pølsen, resten av basilikumen, 1 1/2 kopp mozzarella, 1 1/2 kopp Parmesan, 1 teskje salt og pepper etter smak. Vend inn 1 kopp av den avkjølte tomatsausen. Plasser fyllet i en stor sprøytepose og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  6. 6Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok manicottiskjellene til de har blitt litt mykere, men fortsatt beholder sin rørform, i 5 minutter.
  7. 7Hell halvparten av tomatsausen i en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Fyll hver skjell med ricottablandingen. Plasser de fylte skjellene i ildfastformen. Sprøyt ut resten av fyllet langs endene av skjellene i formen. Topp med resten av tomatsausen og strø over resten av mozzarella og Parmesan. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek til sausen begynner å boble, i 40 minutter. Ta formen ut av ovnen, fjern folien og skru ovnen opp til grill (broil). Sett manicottien tilbake i ovnen for å grille til osten er gyllenbrun og boblende, i 2 til 4 minutter. La den avkjøle litt før servering.