Blomkålgrateng
dypdykk i hvordan du lager en kremet og deilig blomkålgrateng. perfekt som hovedrett eller tilbehør, med en smakfull ostesmak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper/750 ml melk
- 1 laurbærblad
- 1 fedd hvitløk, delt
- 3 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer mel
- 1/2 kopp/50 g revet Gruyère-ost
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- Koshersalt
- 1 pund/500 g blomkålbuketter
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp/20 g brødsmuler
- 2 til 3 spiseskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Lag sausen: Kok opp melken i en kjele sammen med laurbærbladet og hvitløken. Dekk til, slå av varmen og la det trekke i ca. 15 minutter. Smelt smøret i en annen kjele. Visp inn melet og kok i ett minutt for å fjerne den rå mel-smaken. Gradvis visper du inn melken. Kok opp på middels høy varme under omrøring til sausen tykner. Rør inn Gruyère-osten, smak til med salt og pepper, og sett til side.
- 2Forvarm ovnen til 210 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3Lag gratengen: Kok opp en stor kjele med vann. Salt vannet som til pasta, og blanchér blomkålen til den er nesten mør, ca. 5 minutter. Sil av vannet og tørk godt. Krydre med salt og pepper. Vend blomkålen inn i sausen og hell det hele i en gratengform. Strø over brødsmuler og Parmesanost, og stek i ovnen til det bobler og er gratinert på toppen, ca. 5–10 minutter.