
Hvitløkssoppfondue
oppskrift på hvitsløksmushroom fondue. perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage, full av smak og kremet konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp hakket hvit løk
- 1/2 kopp kantarellsopper
- 1/2 kopp skivede shiitakesopper
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje hakket frisk timian
- 1 teskje malt chile de arbol eller 1 frisk chile de arbol, skåret i runder
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 2 kopper revet Monterey Jack-ost
- 2 kopper revet Oaxaca-ost eller mozzarella
- 1 spiseskje maisstivelse
- Serveringsforslag: crostini eller dine favorittcrudités
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en fonduegryte.
- 3Varm opp olivenoljen i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett kantarellene, shiitakesoppene og hvitløken, og kok på middels varme til soppen er gjennomstekt, ca. 5 minutter. Tilsett timian og chili de arbol, og bland godt til alt er jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper. Ta soppen ut og legg den på en tallerken.
- 4I den samme pannen, tilsett hvitvinen og la den småkoke. Vend monterey jack- og oaxaca-osten med maisstivelsen til de er godt dekket. Rør osten sakte inn i pannen, og fortsett å røre forsiktig til osten er smeltet og glatt.
- 5Hell over i en fonduegryte og hold den varm. Topp med de reserverte soppene, og server med crostini eller dine favorittcrudités.