
Marmelade
Lær hvordan du lager hjemmelaget marmalade med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost og som gave. Enkel å følge med trinn-for-trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 pund appelsiner, helst Seville
- 1 sitron
- 2 1/4 kopper vann
- 2 1/2 kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1Vask appelsinene og sitronen, del dem i to og press ut saften. Fjern membranen med en skje, og legg den sammen med frøene i en liten pose av osteklede. La posen ligge i kaldt vann i 30 minutter. Skjær skallet i tynne skiver. Legg skallet, appelsin- og sitronsaften, frøposen og vannet i en ikke-aluminiumskål eller -kjele, og la det stå over natten.
- 2Kok opp alt, skru ned varmen og la det småkoke forsiktig i omtrent 1 time, til skallet er veldig mykt og væsken er redusert til omtrent halvparten. Press ut all væsken fra ostekledposen og kast den. Tilsett sukkeret og rør til det er oppløst. Skru opp varmen, kok opp igjen, og la det koke til det når jellpunktet, ca. 5 til 10 minutter. For å teste jellpunktet, bør en sukkertermometer vise 110 grader Celsius (220 grader Fahrenheit), eller du kan ta litt marmelade på en kald tallerken og sette den i fryseren i ett minutt. Marmeladen skal føles stiv og få rynker når du trykker på den.
- 3Hell marmeladen på steriliserte glass. Sett på lokk, forsegl og oppbevar på et kjølig, mørkt sted.