Ovenbakt parmesankylling

Ovenbakt parmesankylling

Lær hvordan du lager sprø ovn-ristet parmesan kylling hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 fedd knust hvitløk
  • 1/4 pund smør, smeltet
  • 1 kopp tørre brødsmuler
  • 1/3 kopp revet Parmesanost
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 1 teskje salt
  • 1/8 teskje malt svart pepper
  • 1 (4 pund) kylling, delt i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2I en lav, glassform eller bolle, bland sammen den knuste hvitløken med det smeltede smøret eller margarin. I en annen liten bolle blander du sammen brødsmuler, ost, persille, salt og pepper. Dypp kyllingbitene i hvitløkssmøret, deretter i brødsmuleblandingen for å dekke dem.
  3. 3Legg de dekkede kyllingbitene i en lett smurt ildfast form på 23x33 cm. Drypp over resten av hvitløkssmøret og stek uten å dekke i den forvarmede ovnen i 1 til 1 1/4 time, eller til kyllingen er gjennomstekt og saften renner klar.