Karameller

Karameller

Lær hvordan du lager deilige hjemmelagde karameller med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt tilbehør eller gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper hvitt sukker
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 1 kopp mais sirup
  • 1 kopp kondensert melk
  • 1 pint pisket kremfløte
  • 1 kopp smør
  • 1 1/4 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 12x15 tommers form.
  2. 2I en middels stor kjele, bland sukker, brunt sukker, mais sirup, kondensert melk, kremfløte og smør. Overvåk temperaturen på blandingen med et sukkertøytermometer mens du rører. Når termometeret viser 250 grader Fahrenheit (120 grader Celsius), tar du kjelen av varmen.
  3. 3Rør inn vanilje. Hell blandingen i den forberedte formen og la den avkjøle helt. Når den er avkjølt, skjær karamellen i små firkanter og pakk dem inn i vokspapir for oppbevaring.