
Masa-kornkaker med posjerte egg
oppskrift på deilige masa corn cakes servert med perfekte poached eggs. en perfekt frokost eller lett lunsj for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 store, modne tomater (ca. 450 gram), finhakket
- 2. 1/4 liten hvit eller rød løk, finhakket
- 3. 1 jalapeño, finhakket (fjern frø for mindre styrke)
- 4. 1/4 kopp fersk koriander, hakket
- 5. Kosher-salt
- 6. 2 kopper hel melk
- 7. 3 ss usaltet smør, skivet
- 8. 2 kopper masa harina (mais-mel)
- 9. Kosher-salt
- 10. 2 ts sukker
- 11. 1/3 kopp smuldret queso fresco eller fetaost, pluss mer til pynt
- 12. 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 13. 8 store egg
- 14. 1 ss hvitvinseddik
- 15. 1 Hass-avokado, hakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du pocher egg
- 22. Lag salsaen: Bland tomatene, løk, jalapeño, koriander og 1 teskje salt i en bolle.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader.
- 4Lag maiskakene: Varm opp melken og smøret i en liten kjele på lav varme, bare til smøret smelter. Bland sammen masa harina, 1 teskje salt, sukker og queso fresco i en stor bolle. Rør inn melken og smøret for å lage en myk deig.
- 5Fordel deigen i 8 porsjoner (ca. 1/4 kopp hver) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et annet bakepapir; trykk en panne oppå for å flate dem ut til skiver.
- 64. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor non-stick panne på middels varme. Arbeid i porsjoner og stek maiskakene til de er sprø og gyldne på undersiden, ca. 3 1/2 minutter; snu dem, trykk lett med en spatula og kok til de er gyldne på den andre siden. Fortsett med resten av kakene, og tilsett mer olje etter behov. Krydre kakene med salt; legg dem på et stekebrett og hold dem varme i ovnen mens du pocherer eggene.
- 75. Kok opp en dyp kjele med vann på middels-lav varme; tilsett eddik. Pocher eggene.
- 86. Fordel maiskakene på 4 tallerkener; topp hver med et poached egg, salsa og ost; server med avocado.
- 97. Fotograf: Yunhee Kim