Hello Fresh Mobile Banner
Glutenfrie pyntede shortbread-kaker med glasur

Glutenfrie pyntede shortbread-kaker med glasur

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie dekorative frosting shortbread-kaker. Enkle å lage, perfekte for enhver anledning. Oppdag oppskriften nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper (435 gram) hvitt ris mel
  • 1 1/2 kopper (187 gram) tapiokamel
  • 3/4 kopp (123 gram) potetstivelse
  • 1 spiseskje (8 gram) xanthan gum
  • 1 1/2 teskjeer (5 gram) salt
  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 1/3 kopp granulert sukker
  • 1/3 kopp lettpakket brunt sukker
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp skåldede mandelmel
  • 1 teskje salt
  • 1/2 kopp melis
  • 3 spiseskjeer kremfløte
  • Strøssel til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Pergamentpapir
  2. 2For den glutenfrie melblandingen: I en stor bolle, visp sammen risemel, tapiocamel, potetstivelse, xanthan gum og salt.
  3. 3For kokiene: I bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk sammen smør, sukker, brunt sukker og vanilje på middels høy hastighet til det er lyst og glatt.
  4. 4I mellomtiden, i en liten bolle, bland mandelmel og salt med 2 kopper av den glutenfrie melblandingen. Tilsett dette i smørblandingen og pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Del deigen i to og form hver del til en flat disk; pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er litt fastere, minst 20 minutter.
  5. 5Forvarm ovnen til 180°C (350°F) og dekk to bakeplater med pergamentpapir. Arbeid med én deigdisk om gangen, på en overflate som er lett melet med den glutenfrie melblandingen, og kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykkelse. Bruk kokiekuttere til å stikke ut kokier og legg dem på de forberedte bakeplatene; sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 15 minutter. Stek til kantene er gylne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle helt på en avkjølingsrist. Gjenta med den resterende deigen.
  6. 6For glasuren: Sett en avkjølingsrist over et bakepapirkledd stekebrett. I en liten bolle, visp sammen melis og krem til det er glatt. Dypp de avkjølte kokiene i glasuren, la overflødig renne av, og plasser dem på den forberedte avkjølingsristen. Pynt med strøssel.