
Glutenfrie peanøttsmør- og sjokoladebiterkaker
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie peanøttsmør- og sjokoladebitkjeks. Enkel oppskrift perfekt for glutenfri baking og søtsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp chunky peanøttsmør
- 2/3 kopp sukker, pluss litt ekstra til å rulle i
- 1/3 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 stort egg
- 85 gram bittersøt sjokolade, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Plasser ovnsristene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen, og forvarm til 350 grader Fahrenheit. Legg to bakepapirkledde bakebrett.
- 2Pisk peanøttsmør, sukker, brunt sukker og salt med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig, omtrent 5 minutter. Rør inn vanilje og egg. Vend inn sjokoladen.
- 3Ha litt sukker i en liten bolle. Ta en spiseskje med deigen, trill den til en ball og rull den i sukkeret for å dekke den. Plasser dem jevnt på de forberedte bakebrettene. Trykk hver ball ned med en gaffel for å flate den ut og lage en fordypning.
- 4Stek til bunnen er gyldenbrun, 10 til 12 minutter. La kokiene avkjøle i noen minutter på bakebrettene, før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Kokiene kan oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 3 dager.