Glutenfrie peanøttsmør- og sjokoladebiterkaker

Glutenfrie peanøttsmør- og sjokoladebiterkaker

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie peanøttsmør- og sjokoladebitkjeks. Enkel oppskrift perfekt for glutenfri baking og søtsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp chunky peanøttsmør
  • 2/3 kopp sukker, pluss litt ekstra til å rulle i
  • 1/3 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 stort egg
  • 85 gram bittersøt sjokolade, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser ovnsristene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen, og forvarm til 350 grader Fahrenheit. Legg to bakepapirkledde bakebrett.
  2. 2Pisk peanøttsmør, sukker, brunt sukker og salt med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i en stor bolle til det er lyst og luftig, omtrent 5 minutter. Rør inn vanilje og egg. Vend inn sjokoladen.
  3. 3Ha litt sukker i en liten bolle. Ta en spiseskje med deigen, trill den til en ball og rull den i sukkeret for å dekke den. Plasser dem jevnt på de forberedte bakebrettene. Trykk hver ball ned med en gaffel for å flate den ut og lage en fordypning.
  4. 4Stek til bunnen er gyldenbrun, 10 til 12 minutter. La kokiene avkjøle i noen minutter på bakebrettene, før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Kokiene kan oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 3 dager.