Prosecco og fruktgelé
Lær hvordan du lager en frisk og elegant prosecco og fruktgelé. Perfekt som dessert eller forfriskende drink til sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pakke (ca. 170 g) bringebærsmakende gelatinpulver (6 unser)
- 2. 1 kopp kokende vann
- 3. 2 kopper Prosecco eller annet musserende vin, avkjølt
- 4. 1 ½ kopper frosne bringebær, ikke tint
- 5. 1/3 kopp mascarponeost, romtemperert
- 6. ½ kopp valnøtter, ristet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Visp gelatin og kokende vann i en middels bolle til gelatinet er oppløst, ca. 2 minutter.
- 3Sett i kjøleskapet til det er lunkent, ca. 25 minutter.
- 4Rør inn Prosecco.
- 5Dekk til og sett i kjøleskapet til gelatinet tykner, men ikke stivner, og rør av og til, ca. 1 time.
- 6Rør inn bringebærene (bobler vil dannes i gelatinblandingen).
- 7Fordel geléen i 6 champagneglass eller individuelle dessertskåler.
- 8Dekk til og sett i kjøleskapet til geléen er stivnet, minst 2 timer og opp til 2 dager.
- 9Dander mascarponeosten på hver porsjon, dryss over valnøttene, og server.