Prosecco og fruktgelé

Prosecco og fruktgelé

Lær hvordan du lager en frisk og elegant prosecco og fruktgelé. Perfekt som dessert eller forfriskende drink til sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (ca. 170 g) bringebærsmakende gelatinpulver (6 unser)
  • 2. 1 kopp kokende vann
  • 3. 2 kopper Prosecco eller annet musserende vin, avkjølt
  • 4. 1 ½ kopper frosne bringebær, ikke tint
  • 5. 1/3 kopp mascarponeost, romtemperert
  • 6. ½ kopp valnøtter, ristet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Visp gelatin og kokende vann i en middels bolle til gelatinet er oppløst, ca. 2 minutter.
  3. 3Sett i kjøleskapet til det er lunkent, ca. 25 minutter.
  4. 4Rør inn Prosecco.
  5. 5Dekk til og sett i kjøleskapet til gelatinet tykner, men ikke stivner, og rør av og til, ca. 1 time.
  6. 6Rør inn bringebærene (bobler vil dannes i gelatinblandingen).
  7. 7Fordel geléen i 6 champagneglass eller individuelle dessertskåler.
  8. 8Dekk til og sett i kjøleskapet til geléen er stivnet, minst 2 timer og opp til 2 dager.
  9. 9Dander mascarponeosten på hver porsjon, dryss over valnøttene, og server.