
MeXicansk frittata
Lær hvordan du lager en deilig mexican frittata. En perfekt frokostrett med smak av chili, ost og grønnsaker. Rask og enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 spiseskje olivenolje
- 2 til 3 grønne løk eller vårløk, skivet (bare de hvite og lysegrønne delene)
- 3 store egg
- 1 spiseskje vann
- 1 spiseskje hakket fersk koriander
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp mexicansk crema eller rømme
- 1/4 kopp revet Oaxaca- eller mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 3I en 20-centimeters non-stick, ovnsfast stekepanne, varm opp oljen over middels varme.
- 4Tilsett de grønne løkene og kok til de er myke, ca. 3 minutter.
- 5I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp eggene med 1 spiseskje vann.
- 6Tilsett koriander og krydre med salt og pepper.
- 7Hell eggeblandingen i pannen og kok.
- 8Tilsett eggene og korianderen i pannen og krydre med salt og pepper.
- 9Stek i ca. 8 minutter, og løft kantene med en slikkepott for å la ukokt egg flyte ned til bunnen.
- 10Hell over den meksikanske rømmen og dryss over osten.
- 11Sett pannen i ovnen og stek til den er puffet og gyllen, ca. 8–10 minutter.
- 12Server varm eller romtemperert.