
Røyket rekesalat med røyket tomatvinaigrette
Lær hvordan du lager en deilig røkt rejesalat med smakfull røkt tomatvinaigrette. En perfekt forrett for sommeren eller enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ pund store reker, skrellet, renset og smørfløyet
- 2. ⅔ kopp røkt tomatvinaigrette
- 3. 6 kopper babyspinat
- 4. 12 store plommetomater
- 5. sherryeddik, etter smak
- 6. kosher-salt, etter smak
- 7. nykvernet svart pepper, etter smak
- 8. ½ hode ovnsbakt hvitløk
- 9. ½ kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 1 ss. alderwood chips
- 22. SALAT: Plasser reker i en komfyrrøker. Krydre med salt og pepper. Røyk på middels varme i 15 minutter, bruk maple-vedchips, og sett til side. Reserver 1/4 kopp og vend resten med babyspinat i en stor bolle. Anrett spinaten på salatfat, topp med reker og drypp rekene med den resterende vinaigretten før servering.
- 33. VINAIGRETTE: Del tomatene i to og plasser de kuttede sidene opp på røykeristen. Strø sherryeddik, salt og pepper over de utstikkende sidene. Røyk i 12-15 minutter på middels lav varme. Fjern røykeren fra varmen og la den hvile med lokket lukket i ytterligere tre minutter. Ta tomatene ut av røykeren og skrell av skinnet med hendene, hold tomatene over en food processor for å fange opp saften. Kast skinnet. Klem hvitløkfeddene ut av skinnet og tilsett dem i food processoren sammen med tomatene, og kjør blandingen i ca. 30 sekunder for å blande og puré. Mens maskinen går, tilsett oljen sakte i en tynn stråle til vinaigretten er emulsifisert. Krydre vinaigretten med mer salt og pepper, smak til, og tilsett eventuelt noen dråper sherryeddik for å gi vinaigretten en mild syrlighet.