Dampet eggekrem med blåskjell og blomstrende gressløk
oppskrift på en delikat dampet eggekrem med blåkreps og blomstrende gressløk, perfekt som forrett eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store tørkede kinesiske svarte sopp
- 2 1/3 kopper vann
- 1 (10 cm) stykke kombu (tørket tang)
- 2 spiseskjeer bonito-flak
- 6 store egg
- 1/4 kopp kremfløte
- 1 1/2 teskje Shaoxing-vin
- 1 1/2 teskje tørr Oloroso-sherry
- 1 1/2 teskje soyasaus
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje sukker
- 1/2 teskje asiatisk sesamolje
- 18 blomstrende kinesiske purpursløk, de seige stilkene fjernet
- 1/2 pund jumbo-krabbekjøtt, renset
- 1/2 teskje asiatisk sesamolje
- 1/4 teskje sukker
- 3/4 teskje kosher-salt
- 1 1/2 teskje Shaoxing-vin
- 1 spiseskje tørr Oloroso-sherry
- En klype hvit pepper
- Utstyr: 8 små skåler eller ramekiner (på 4–5 unser/115–150 gram)
Fremgangsmåte
- 1Lag dashi: La soppen koke i vann i en liten kjele i 5 minutter, deretter la det trekke av varmen i 10 minutter. Tilsett kombu og la det koke opp igjen til det nesten når kokepunktet. Slå av varmen og tilsett bonito-flak, la det trekke i 10 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sikt over en bolle eller målebeger, og kast eventuelle faste stoffer. La dashi avkjøle til romtemperatur.
- 2Lag dashi: La soppen koke i vann i en liten kjele i 5 minutter, deretter la det trekke av varmen i 10 minutter. Tilsett kombu og la det koke opp igjen til det nesten når kokepunktet. Slå av varmen og tilsett bonito-flak, la det trekke i 10 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sikt over en bolle eller målebeger, og kast eventuelle faste stoffer. La dashi avkjøle til romtemperatur.
- 3Lag eggekrem: Pisk egg og 1 ½ kopper avkjølt dashi i en middels stor bolle, deretter visp inn de resterende ingrediensene til eggekremen. Fordel blandingen i serveringsboller. Dekk hver bolle tett med folie og plasser dem i en damprist. Damp, dekket, over småkokeende vann til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 2 til 3 minutter. (Eggekremen vil fortsette å stivne.)
- 4Pisk egg og 1 ½ kopper avkjølt dashi i en middels stor bolle, og visp inn de resterende egge-krem-ingredienser.
- 5Fordel blandingen i serveringsboller. Dekk hver bolle tett med folie og plasser dem i en damprist. Damp, dekket, over småkokeende vann til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 2 til 3 minutter. (Eggekremen vil fortsette å stivne.)
- 6Forbered krabbetoppingen mens eggekremen damper: Blansjer chives i en middels stor kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder, og overfør dem deretter til en isbad for å stoppe kokeprosessen. Tørk chives godt. Kutt dem i 2 cm lange biter og bland forsiktig med krabbe og de resterende ingrediensene. Topp de varme eggekremene med krabbeblandingen.
- 7Blansjer chives i en middels stor kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder, og overfør dem deretter til en isbad for å stoppe kokeprosessen. Tørk chives godt. Kutt dem i 2 cm lange biter og bland forsiktig med krabbe og de resterende ingrediensene.
- 8Topp de varme eggekremene med krabbeblandingen.