Dampet eggekrem med blåskjell og blomstrende gressløk

Dampet eggekrem med blåskjell og blomstrende gressløk

oppskrift på en delikat dampet eggekrem med blåkreps og blomstrende gressløk, perfekt som forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 store tørkede kinesiske svarte sopp
  • 2 1/3 kopper vann
  • 1 (10 cm) stykke kombu (tørket tang)
  • 2 spiseskjeer bonito-flak
  • 6 store egg
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1 1/2 teskje Shaoxing-vin
  • 1 1/2 teskje tørr Oloroso-sherry
  • 1 1/2 teskje soyasaus
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje sukker
  • 1/2 teskje asiatisk sesamolje
  • 18 blomstrende kinesiske purpursløk, de seige stilkene fjernet
  • 1/2 pund jumbo-krabbekjøtt, renset
  • 1/2 teskje asiatisk sesamolje
  • 1/4 teskje sukker
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 1 1/2 teskje Shaoxing-vin
  • 1 spiseskje tørr Oloroso-sherry
  • En klype hvit pepper
  • Utstyr: 8 små skåler eller ramekiner (på 4–5 unser/115–150 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag dashi: La soppen koke i vann i en liten kjele i 5 minutter, deretter la det trekke av varmen i 10 minutter. Tilsett kombu og la det koke opp igjen til det nesten når kokepunktet. Slå av varmen og tilsett bonito-flak, la det trekke i 10 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sikt over en bolle eller målebeger, og kast eventuelle faste stoffer. La dashi avkjøle til romtemperatur.
  2. 2Lag dashi: La soppen koke i vann i en liten kjele i 5 minutter, deretter la det trekke av varmen i 10 minutter. Tilsett kombu og la det koke opp igjen til det nesten når kokepunktet. Slå av varmen og tilsett bonito-flak, la det trekke i 10 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sikt over en bolle eller målebeger, og kast eventuelle faste stoffer. La dashi avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Lag eggekrem: Pisk egg og 1 ½ kopper avkjølt dashi i en middels stor bolle, deretter visp inn de resterende ingrediensene til eggekremen. Fordel blandingen i serveringsboller. Dekk hver bolle tett med folie og plasser dem i en damprist. Damp, dekket, over småkokeende vann til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 2 til 3 minutter. (Eggekremen vil fortsette å stivne.)
  4. 4Pisk egg og 1 ½ kopper avkjølt dashi i en middels stor bolle, og visp inn de resterende egge-krem-ingredienser.
  5. 5Fordel blandingen i serveringsboller. Dekk hver bolle tett med folie og plasser dem i en damprist. Damp, dekket, over småkokeende vann til eggekremen akkurat har stivnet i midten, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket, i 2 til 3 minutter. (Eggekremen vil fortsette å stivne.)
  6. 6Forbered krabbetoppingen mens eggekremen damper: Blansjer chives i en middels stor kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder, og overfør dem deretter til en isbad for å stoppe kokeprosessen. Tørk chives godt. Kutt dem i 2 cm lange biter og bland forsiktig med krabbe og de resterende ingrediensene. Topp de varme eggekremene med krabbeblandingen.
  7. 7Blansjer chives i en middels stor kjele med kokende, saltet vann i 30 sekunder, og overfør dem deretter til en isbad for å stoppe kokeprosessen. Tørk chives godt. Kutt dem i 2 cm lange biter og bland forsiktig med krabbe og de resterende ingrediensene.
  8. 8Topp de varme eggekremene med krabbeblandingen.