
Røstede fingerling-poteter med gressløkpesto
en enkel oppskrift på ristede fingerling poteter toppet med frisk gressløk pesto. perfekt som forrett eller tilbehør for en smakfull kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 pund fingerling-poteter, delt i to på langs
- 2. 1 spiseskje pluss 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1/2 kopp (pakket) hakkede friske gressløk, pluss mer til pynt
- 5. 1/2 kopp (pakket) hakket fersk flatbladpersille
- 6. 2 spiseskjeer skivede mandler, hakkede valnøtter eller pinjekjerner
- 7. 1 hvitløksfedd
- 8. 2 teskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220°C. I en middels stor bolle, vend potetene med 1 spiseskje olje for å dekke dem; krydre rikelig med salt og pepper. Fordel potethalvdelene i ett lag på et stekebrett med høye kanter. Stek potetene, vend dem av og til, til de er møre og gyldne, ca. 25–30 minutter. I mellomtiden, bland 1/2 kopp gressløk, persille, mandler og hvitløk i en foodprocessor. Puls til det er finhakket. Mens maskinen går, tilsett gradvis resten av oljen gjennom matingsrøret og kjør til alt er godt blandet. Overfør gressløkpestoen til en liten bolle. Rør inn sitronsaft, deretter 2 spiseskjeer vann. Krydre pestoen med salt og pepper. Overfør potetene til et serveringsfat. Drypp med halvparten av pestoen; strø over ekstra finhakket gressløk. Server med resten av pestoen.
- 22. Forvarm ovnen til 220°C. I en middels stor bolle, vend potetene med 1 spiseskje olje for å dekke dem; krydre rikelig med salt og pepper. Fordel potethalvdelene i ett lag på et stekebrett med høye kanter. Stek potetene, vend dem av og til, til de er møre og gyldne, ca. 25–30 minutter.
- 33. I mellomtiden, bland 1/2 kopp gressløk, persille, mandler og hvitløk i en foodprocessor. Puls til det er finhakket. Mens maskinen går, tilsett gradvis resten av oljen gjennom matingsrøret og kjør til alt er godt blandet. Overfør gressløkpestoen til en liten bolle. Rør inn sitronsaft, deretter 2 spiseskjeer vann. Krydre pestoen med salt og pepper.
- 44. Overfør potetene til et serveringsfat. Drypp med halvparten av pestoen; strø over ekstra finhakket gressløk. Server med resten av pestoen.