
Smør- og urteristede rødløk
oppskrift på smør- og urterøstede rødløk, perfekt som tilbehør til hovedretter. enkel å lage, full av smak og aroma.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 mellomstore rødløk (ca. 200 gram hver), skrelt og delt vertikalt i 6 båter, nesten helt ned til bunnen
- 2. 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
- 3. 4 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- 4. 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille
- 5. 2 teskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 200°C. Legg løk på en bakeplate med kant. Åpne løkvingene slik at de ligner blomster, men ikke brekk av bunnen. Smelt smør i en liten kjele over lav varme. Visp inn rosmarin, persille og sitronsaft. Krydre det urtesmøret med salt og pepper. Pensle litt av smøret over løkene. Stek løkene til de er møre og begynner å bli brente, og pensle av og til med mer urtesmør, ca. 1 time. Server varm.