Karamellkake

Karamellkake

Lær hvordan du lager en saftig karamellkake med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Solid vegetabilsk fett til å smøre formene
  • Mel til å støve av formene
  • 1 pakke (18,25 unser) vanlig hvit kakeblanding
  • 1 kopp hel melk
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør, smeltet
  • 3 store egg
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • Rask karamellglasur (se under)
  • Rask karamellglasur
  • 8 spiseskjeer (1 stang) smør
  • 1/2 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1/2 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 1/4 kopp hel melk
  • 2 kopper melis, siktet
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør generøst to 23-centimeters runde kakeformer med fast vegetabilsk fett, og strø over mel. Rist av overflødig mel. Sett formene til side.
  2. 2Ha kakeblandingen, melk, smeltet smør, egg og vaniljeekstrakt i en stor bakebolle. Bland med en elektrisk mikser på lav hastighet i 1 minutt. Stopp maskinen og skrap ned sidene av bollen med en slikkepott. Øk mikserens hastighet til middels og pisk i ytterligere 2 minutter, og skrap ned sidene igjen om nødvendig. Røren skal se godt blandet ut. Fordel røren jevnt i de forberedte formene, og jevn ut overflaten med slikkepotten. Plasser formene side om side i ovnen.
  3. 3Stek kakene til de er gyldne og når lett tilbake når du trykker forsiktig på dem med fingeren, ca. 27 til 29 minutter. Ta formene ut av ovnen og sett dem på avkjølingsrist for å avkjøle i 10 minutter. Bruk en middagskniv til å løsne rundt kanten på hver kake og snu hver ut på en rist, og snu dem deretter igjen på en annen rist slik at kakene er opp ned. La dem avkjøle helt, ytterligere 30 minutter.
  4. 4I mellomtiden, forbered den raske karamellfrostingen.
  5. 5Plasser én kakebunn, med bunnen opp, på et serveringsfat. Smør den med den varme frostingen. Legg den andre kakebunnen, med bunnen opp, oppå den første, og dekk toppen og sidene av kaken med jevne, rene strøk. Arbeid raskt, da frostingen vil stivne. (Hvis frostingen blir for hard til å jobbe med, sett pannen tilbake på lav varme i 1 minutt under konstant omrøring for å myke den opp.) Når frostingen har stivnet, skjær i den og server.
  6. 6Oppbevar denne kaken, dekket med plastfolie eller aluminiumsfolie, i romtemperatur i opptil 1 uke, eller frys den inn, innpakket i folie, i opptil 6 måneder. Tin kaken over natten på benken før servering.
  7. 7Ha smør og brunt sukker i en middels stor, tykk kjele over middels varme. Rør og kok til blandingen begynner å koke, ca. 2 minutter. Tilsett melken, rør, og la blandingen koke opp igjen, fjern deretter kjelen fra varmen. Tilsett melis og vanilje. Pisk med en tresleiv til frostingen er glatt.
  8. 8Bruk umiddelbart (mens den fortsatt er varm) til å dekke kaken etter eget valg, ellers vil frostingen stivne. Hvis den stivner mens du dekker kaken, sett pannen tilbake på lav varme og rør til frostingen blir mykere.
  9. 9Gir ca. 3 kopper, nok til å dekke en 2- eller 3-lags kake.