Grunnleggende pizzadeig

Grunnleggende pizzadeig

Lær hvordan du lager enkel og smakfull pizzadeig fra bunnen av med vår grunnleggende oppskrift. Perfekt for en rask og deilig hjemmelaget pizza.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke tørrgjær (aktiv tørrgjær)
  • 3/4 kopp varmt vann, ca. 43°C
  • 1 teskje sukker
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 3/4 kopper hvetemel, pluss litt til utbakingen
  • 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten blandingsbolle, visp sammen gjær, varmt vann, sukker og olivenolje. La det stå i ca. 3 minutter for å fullstendig løse opp og aktivere gjæren.
  2. 2I en stor blandingsbolle, visp sammen mel og salt.
  3. 3Med en slikkepott, bland gradvis gjærblandingen inn i melet til det akkurat er blandet, og deigen knapt holder sammen. Vend deigen ut på en ren benkeplate som er lett melet.
  4. 4Elt deigen med melet melete hender til den har blitt glatt og elastisk, ca. 10 minutter. Overflaten skal være stram og silkeaktig, og den skal sprette tilbake litt når du trykker på den.
  5. 5Lettsmørj en stor blandingsbolle med olivenolje og legg deigen i den.
  6. 6Dekk bollen tett med plastfolie og sett den på et lunt sted for å heve til dobbel størrelse, ca. 1 til 2 timer.
  7. 7Når den har doblet seg, slå deigen ned og del den i 2 like store deler. Elt hver del litt for å danne en jevn ball. Sett til side og dekk dem med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie for å hvile i 30 minutter.