Tunaburgere med tapenade

Tunaburgere med tapenade

Lær hvordan du lager smakfulle tunaburgere med tapenade. Perfekt for en lett og velsmakende hovedrett. Enkelt, raskt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 stk. baguettebrød, ca. 15 cm lange, delt horisontalt
  • 1/3 kopp utkjernede grønne oliven
  • 1/4 kopp utkjernede kalamataoliven
  • 1 ss kapers, avrent
  • 1 ss pluss 2 ts ekstra jomfrolivolje
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • 1 ss ferske italienske persilleblader
  • 1 ts sitronzest
  • 1 ansjos, finhakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 (340–400 g) tunfisksteak
  • 1/3 kopp majones
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 1/2 kopp ferdigkjøpte ovnsbakte paprika, avrent og skåret i 1/2 toms brede strimler
  • 4 tynne skiver rødløk
  • 4 romainesalatblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forbered grillen (middels høy varme). Grill baguettbiter med snittflaten ned til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Fjern og sett til side.
  3. 3Bland oliven, kapers, 1 ss olje, sitronsaft, persille, sitronskall og ansjos i en food processor. Puls kort til oliven er finhakket. Smak til tapenaden med salt og pepper.
  4. 4Drypp tunfisken med den resterende oljen. Strø over salt og pepper. Grill tunfisken til den er gyllen og har fått en stekeskorpe på utsiden, og er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side.
  5. 5Rør majones og sennep i en liten bolle for å blande. (Tapenaden og Dijon-majones kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskapet. La tapenaden komme til romtemperatur før bruk.)
  6. 6Smør Dijon-majones på undersiden og oversiden av baguettbitene. Legg på røde paprika og rødløk. Skjær tunfisksteikene på tvers av fibrene i 1/2-tommers skiver. Legg tunfiskskivene oppå løken. Skje over tapenaden. Topp med salat, deretter baguettens topper, og server.