
Tunaburgere med tapenade
Lær hvordan du lager smakfulle tunaburgere med tapenade. Perfekt for en lett og velsmakende hovedrett. Enkelt, raskt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stk. baguettebrød, ca. 15 cm lange, delt horisontalt
- 1/3 kopp utkjernede grønne oliven
- 1/4 kopp utkjernede kalamataoliven
- 1 ss kapers, avrent
- 1 ss pluss 2 ts ekstra jomfrolivolje
- 1 ss fersk sitronsaft
- 1 ss ferske italienske persilleblader
- 1 ts sitronzest
- 1 ansjos, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 (340–400 g) tunfisksteak
- 1/3 kopp majones
- 2 ss Dijon-sennep
- 1/2 kopp ferdigkjøpte ovnsbakte paprika, avrent og skåret i 1/2 toms brede strimler
- 4 tynne skiver rødløk
- 4 romainesalatblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forbered grillen (middels høy varme). Grill baguettbiter med snittflaten ned til de er lett ristet, ca. 2 minutter. Fjern og sett til side.
- 3Bland oliven, kapers, 1 ss olje, sitronsaft, persille, sitronskall og ansjos i en food processor. Puls kort til oliven er finhakket. Smak til tapenaden med salt og pepper.
- 4Drypp tunfisken med den resterende oljen. Strø over salt og pepper. Grill tunfisken til den er gyllen og har fått en stekeskorpe på utsiden, og er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side.
- 5Rør majones og sennep i en liten bolle for å blande. (Tapenaden og Dijon-majones kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskapet. La tapenaden komme til romtemperatur før bruk.)
- 6Smør Dijon-majones på undersiden og oversiden av baguettbitene. Legg på røde paprika og rødløk. Skjær tunfisksteikene på tvers av fibrene i 1/2-tommers skiver. Legg tunfiskskivene oppå løken. Skje over tapenaden. Topp med salat, deretter baguettens topper, og server.